به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، سامیه جهانشاهی مدیرکل بهزیستی هرمزگان صبح امروز در یک گفت و گوی رسانه ای با اشاره به اینکه زیر۵ سالگی زمان طلایی غربالگری چشم کودکان محسوب میشود، افزود: در این برنامه کودکان سه تا شش سال برای جلوگیری از ابتلا به تنبلی چشم و اختلالات بینایی در برخی خانه های بهداشت، مراکز مثبت زندگی، مهدهای کودک و مراکز بهزیستی در شهرستانها مورد سنجش قرار میگیرند.
وی با ارائه توضیحاتی در خصوص نحوه اجرای برنامه اذعان داشت: غربالگری بینایی در سه سطح غربال، تشخیص و مداخله انجام می شود که در سطح غربال، کارشناسان آموزش دیده با استفاده از ابزار E چارت و دستگاه غربالگری به این کار می پردازند و اگر کودک دارای اختلال شناخته شود به سطح دو اپتومتریست ارجاع داده می شوند. اپتومتریست ها پس از انجام معاینه لازم در صورت نیاز با تجویز عینک نسبت به اصلاح اختلال بینایی اقدام می کنند و یا جهت تشخیص نهایی و انجام مداخلات به چشم پزشک ارجاع داده می شوند.
مدیرکل بهزیستی هرمزگان با اشاره به اینکه کودکان بی بضاعت مورد حمایت سازمان بهزیستی قرار خواهند گرفت، عنوان کرد: برای اقشار محروم و نیازمند بسته های حمایتی شامل تأمین کمک هزینه تهیه عینک و جراحی چشم ارائه خواهد شد.
غربالگری ۱۱۸ هزار کودک در سال گذشته
جهانشاهی در ادامه از غربالگری ۱۱۸هزار و ۶۷۰ کودک در سال گذشته خبر داد و گفت: در سال گذشته ۱۱۸هزار و ۶۷۰ کودک ( تعداد ۱۰۴۴۷۰ مورد توسط بهزیستی و ۱۴۲۰۰ مورد توسط آموزش وپرورش ) تحت غربالگری بینایی قرار گرفتند که براساس معاینات انجام شده تعداد ۴ هزار و ۸۸۰ کودک به سطح دو ارجاع داده شدند. از این تعداد ۳ هزار و ۲۷۱ کودک با تشخیص اختلالات بینایی از جمله تنبلی چشم، عیوب انکساری، انحراف چشم و سایر بیماری ها تحت درمان قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته، با اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم، از بروز تنبلی چشم و خطر نابینایی در بزرگسالی در ۱۹۵ کودک دارای اختلال تنبلی چشم پیشگیری شد. ۷ کودک نیازمند به عمل جراحی نیز به صورت رایگان تحت عمل جراحی قرار گرفتند.
مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان در ادامه خواستار همراهی خانواده ها در اجرای طرح شد و اضافه کرد: والدین در سراسر استان می توانند با در دست داشتن شناسنامه کودک به پایگاه ها مراجعه و از خدمات غربالگری بینایی بهره مند گردند.