به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، طرح ملی ارتقای کیفیت محصولات سنگین با محوریت تولید کک اسفنجی پالایشگاه بندرعباس از طرح های اولویت دار وزارت نفت است که با استفاده از دانش فنی بومی در راستای کاهش تولید، بهبود کیفیت نفت کوره و تبدیل آن به محصولات با ارزش افزوده بیشتر اجرا می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: طرح ملی ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه بندرعباس از طرح های عظیم اقتصادی، ملی، پیشران، زیرساختی، روزآمد و مبتنی بر آینده نگری است که با اعتبار ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو در مدت ۴۲ ماه اجرا می شود و شامل سه طرح ساخت ۱۴ واحد فرآیندی جدید، ساخت واحد های جانبی مورد نیاز و مجتمع روغن سازی تولید روغن های پایه گروه ۲ و ۳ است.
هاشم نامور با اشاره به اهمیت اجرای این طرح افزود: اجرای این طرح موجب کاهش تولید و بهبود کیفیت نفت کوره و افزایش تولید فرآوردهای با ارزش افزوده بیشتر مطابق با استانداردهای روز ، بی نیاز شدن کشور از واردات محصولات استراتژیک کک اسفنجی و روغن های پایه گروه ۲ و ۳ ، پیشگیری از خروج ارز از کشور و قطع وابستگی و خنثی سازی تحریم ها، ایجاد اشتغال، ارتقای سطح دانش و تجربه، بهبود کیفیت کلیه محصولات و همچنین افزایش بهره وری و عملکرد اقتصادی می شود.
وی با اشاره به اجرای طرح ارتقای کیفیت محصولات سنگین بر اساس دانش فنی داخلی در پالایشگاه نفت بندرعباس تصریح کرد: با بومی سازی فناوری و تامین دانش تولید کک اسفنجی، امروز جمهوری اسلامی ایران جزء هفت کشور صاحب دانش فنی در این زمینه است و بر اساس این طرح سالانه در پالایشگاه نفت بندرعباس ۵۰۰ هزار تن روغن های پایه گروه ۲ و ۳ و همچنین ۳۰۰ هزار تن کک اسفنجی مورد نیاز کشور تولید و سالانه از خروج میلیونها دلار جلوگیری می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: یکی از اهرم های فشار اقتصادی به کشور، تحریم واردات کک اسفنجی مورد نیاز صنعت آلومینیوم سازی با توجه به نبود دانش فنی لازم برای تولید این ماده استراتژیک در کشور بود که در این راستا با اتکاء به توان داخلی و همکاری پژوهشگاه صنعت نفت و انجام مطالعات و آزمایشهای متعدد، با طراحی الگوی پالایشی جدید، دانش تولید کک اسفنجی به عنوان یکی از فرآیندهای پیچیده صنعت پالایش نفت همراه با ارزیابی زیست محیطی بومی سازی شد.