به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، ظهر دیروزدر چهارمین روز از دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، با حضور جواد اوجی وزیر نفت، مهدی دوستی استاندار هرمزگان، محمد آشوری و احمد مرادی نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران وزارت نفت، چندین طرح مختلف در حوزه نفت و انرژی هرمزگان کلنگ زنی و یا به بهره برداری رسید.
پروژههایی در بخش بالا دست و پایین دست نفت با اعتباری بالغ بر سه میلیارد دلار افتتاح، بهرهبرداری و همچنین کلنگزنی شد یکی از این طرحهای مهم بهرهبرداری از پروژه تولید قیر در پالایشگاه نفت جی بود.
کارخانه تولید و ذخیره سازی قیر که به همت صندوق نفت شکل گرفته، ۳۵۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است که سالانه نزدیک نزدیک به ۶۰۰ هزار تن قیر تولید میکند، همچنین توسعه اسکله که مربوط به همین شرکت بوده و برای صادرات فرآوردههای نفتی و واردات صورت گرفته است.
بهرهبرداری از پایانه صادراتی فرآوردههای نفتی
در مراسم ویدئو کنفرانسی عصر دیروزدر اولین برنامه ترمینال صادراتی و وارداتی فرآوردههای نفتی شرکت نفت سپاهان در بندرشهید رجایی به بهرهبرداری رسید.
این پایانه صادراتی دارای ۱۲ مخزن به ظرفیت ۴۰ هزار مترمکعب است که امکان ذخیرهسازی انواع روغن پایه گروه ۱، ۲ و ٣، مواد افزودنی، اکسترکت و وکس را فراهم میکند و قرار است پس از تأمین نیاز داخل طبق تعهدها، مازاد فرآوردههای تولیدی این شرکت روانه بازارهای جهانی کند.
افتتاح پل شریفی جاسک
دومین طرح که به صورت ویدئو کنفرانسی مورد بهرهبرداری قرار گرفت پل شریفی جاسک بود، این پل در راستای اجرای اصل مسئولیتهای اجتماعی آماده افتتاح شد و شامل ۱۷ دهانه ۱۵ متری است که بخشی از نگرانی مردم شرق استان در حوزه تردد را مرتفع میکند.
میادین نفتی اسفند و سیوند وارد مدار تولید نفت شدند
دیگر پروژه مهمی که دیروز با حضور وزیر نفت به بهرهبرداری رسید، طرح توسعه میادین اسفند و سیوند بود، این میادین در استان هرمزگان و منطقه دریایی سیری قرار گرفته و جزو پیچیدهترین میادین دریایی ایران محسوب میشود.
برای بهرهبرداری از این میادین نفتی ۱۱۰ میلیون دلار سرمایهگذاری شده و ۱۳ حلقه چاه حفاری و بازسازی شده است، با بهرهبرداری از میادین نفتی اسفند و سیوند مجموعا ۱۶ هزار بشکه به میزان تولید نفت کشور اضافه میشود.
انعقاد قرارداد طرح توسعه میدان گازی کیش
در مراسم دیروز، قرارداد طرح توسعه میدان گازی کیش منعقد شد این میدان گازی، دومین میدان گازی کشور پس از پارس جنوبی است، میزان گاز این میدان برابر با ۵۶ تریلیون فوت مکعب استاندارد است که در صورت توسعه کامل، توانایی تولید ۱۲۰ میلیون مترمکعب در روز گازخام را خواهد داشت.
با اجرای این طرح که مشتمل بر احداث یک خط لوله ۳۲ اینچ زیردریایی به طول ۲۰۰ کیلومتر از جزیره کیش به عسلویه توسط شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران و تکمیل ۱۴ حلقه چاه توسط شرکت ملی حفاری ایران است، ۲۸ میلیون مترمکعب در روز گاز خام و یازده هزار بشکه در روز میعانات گازی از جزیره کیش به پالایشگاههای سایت یک عسلویه منقل شده و گاز پالایش شده به شبکه گاز سراسری کشور اضافه خواهد شد، مبلغ این قرارداد ۹۰۰ میلیون دلار و مدت زمان اجرای آن ۱۴ ماه است.
همچنین تفاهم نامه مسئولیتهای اجتماعی مجموعههای نفتی فعال در استان هرمزگان نیز به امضا رسید و وزارت نفت متعهد شد شرکتهای نفتی حاضر در هرمزگان سهم خود را بر اساس اصل مسئولیتهای اجتماعی در راستای اهداف مشخص از جمله توسعه مراکز درمانی، محرومیت زدایی و سایر موارد پرداخت کند.
طرح ملی ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه بندرعباس کلنگزنی شد
طرح ملی ارتقای کیفیت محصولات سنگین پالایشگاه بندرعباس از طرح های عظیم اقتصادی، ملی، پیشران، زیرساختی، روزآمد و مبتنی بر آینده نگری است که با اعتبار ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو در مدت ۴۲ ماه اجرا می شود و شامل سه طرح ساخت ۱۴ واحد فرآیندی جدید، ساخت واحد های جانبی مورد نیاز و مجتمع روغن سازی تولید روغن های پایه گروه ۲ و ۳ است.
اجرای این طرح موجب کاهش تولید و بهبود کیفیت نفت کوره و افزایش تولید فرآوردهای با ارزش افزوده بیشتر مطابق با استانداردهای روز ، بی نیاز شدن کشور از واردات محصولات استراتژیک کک اسفنجی و روغن های پایه گروه ۲ و ۳ ، پیشگیری از خروج ارز از کشور و قطع وابستگی و خنثی سازی تحریم ها، ایجاد اشتغال، ارتقای سطح دانش و تجربه، بهبود کیفیت کلیه محصولات و همچنین افزایش بهره وری و عملکرد اقتصادی می شود و ۸ هزار اشتغال نیز ایجاد میکند.
با بومی سازی فناوری و تامین دانش تولید کک اسفنجی، امروز جمهوری اسلامی ایران جزء هفت کشور صاحب دانش فنی در این زمینه است و بر اساس این طرح سالانه در پالایشگاه نفت بندرعباس ۵۰۰ هزار تن روغن های پایه گروه ۲ و ۳ و همچنین ۳۰۰ هزار تن کک اسفنجی مورد نیاز کشور تولید و سالانه از خروج میلیونها دلار جلوگیری می شود.
احداث پارک متانول در پارسیان
مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این آیین ضمن تبریک ایام الله دهه مبارک فجر، اظهارداشت: امروز هم از نظر فنی و هم از نظر تغییری که در مدل توسعه ایجاد شده است، اتفاق مبارکی رخ داده چرا که بر اساس مدل تقاضا و نیاز صنعت در حال توسعه صنعت نفت هستیم.
وی افزود: دولت مردمی آیت الله رئیسی و شخص اوجی به دنبال پیشرفت توام با عدالتِ مدنظر رهبر معظم انقلاب است چرا که در این دولت پروژههای توسعه ای و پروژههای مردم محور را همزمان میبینیم.
استاندار هرمزگان عنوانکرد: گازرسانی به بندرلنگه در غرب استان و میناب و سیریک در شرق و حاجیآباد در شمال استان در حال انجام است و گازرسانی به کیش نیز در این دولت به سرانجام رسید، ضمن اینکه صادرات ال.پی.جی نیز با تلاش مدیران دولت سیزدهم آغاز شد.
دوستی ادامه داد: پالایشگاه مهر با ظرفیت۱۲۰ هزار بشکهای به سرعت کار خود را ادامه میدهد و پتروپالایشگاههای مکران و شهید سلیمانی، با بیش از ۲۰ میلیون دلار سرمایهگذاری در حال انجام است که حجم آن از کل حجم سرمایهگذاریای که طی تاریخ صنعت نفت در استان انجام شده است بیشتر است.
نماینده عالی دولت با اشاره به ناترازی متانول در کشور گفت: پروژه احداث پارک متانول پارسیان در حال آمادهسازی است و با آغاز این پروژه میتوانیم متانول مازاد خود را به محصولات مختلف که کشور و صنعت نیاز دارد تبدیل کنیم.
وی با اشاره به پروژههای مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت در استان، ادامه داد: تعریف قطب جدید پتروشیمی در شرق استان از کارهای خاصی است که در این دولت آغاز شده است و خواهشی که از وزیر نفت داریم این است که با توجه به اینکه زنجیرههای ترکیبی شیمی و معدن اقتصاد پر سودی دارند و هرمزگان در مجاورت معادن کرمان قرار گرفته با ترکیب ظرفیت معدنی کرمان و زنجیره نفتی هرمزگان، عسلویه جدید شیمی و معدنی را در هرمزگان راهاندازی کنیم.
وی افزود: طرحهای دیروزبه ویژه طرح توسعه میدان گازی کیش طرح مهمی است و ما را در برابر مصرف بالای گاز در سال آینده ایمن خواهد کرد، همچنین با طرح تولید قیر ۱۰ درصد به تولید کشور افزوده شد، در طرح میدان نفتی اسفند و سیوند هم ۱۵۰ هزار بشکه به ظرفیت تولید کشور افزوده شد و مجموع این طرحها سبب تکمیل زنجیرههای نفت و گاز در استان میشود.