• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
3
گزارش کمیسیون اصل 90 از سفر به هرمزگان؛

 از کندی احداث طرح های پالایشی تا آمادگی نیروهای مسلح در جزایر

  • کد خبر : 7303
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۸
 از کندی احداث طرح های پالایشی تا آمادگی نیروهای مسلح در جزایر
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس به بیان گزارشی از سفر هیأت رییسه این کمیسیون به استان هرمزگان و جزایر آن پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز،  علی خضریان نماینده سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ظهر امروز در گفت و گو با خبرنگاران در بندرعباس در تشریح سفر سه روزه هیأت رئیسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس به استان هرمزگان، گفت: در این بازدید اعضای هیأت رئیسه کمیسیون از نزدیک با توانمندی‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران اعم از نیروی دریایی سپاه و نیروی دریایی ارتش آشنا شدند.

بازدید از جزیره بوموسی

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: اعضای کمیسیون پس از حضور در گلزار شهدا از رینگ و بلوار جدید جزیره ابوموسی، سازمان نظارتی جزیره، مجموعه آبشیرین کن و آبرسانی جزیره، نیروگاه برق غدیر، بوستان امام خامنه ای، منازل جدیدالتأسیس ۱۸ واحدی، بیمارستان در حال ساخت، مجموعه های بومگردی، مجتمع فرهنگی و هنری و شهرک های مسکونی جدید و قدیم جزیره بازدید کردند.

 

برگزاری جلساتی برای پیگیری مسائل و موضوعات جزیره بوموسی

رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل نود در ادامه افزود: همزمان یک گروه از کمیسیون در فرمانداری جلساتی برای پیگیری مصوبات با حضور استاندار و فرماندار برگزار کردند و گروهی نیز به بازدید از امکانات پدافندی و دفاعی جزیره ابوموسی رفتند.

مشکل اصلی مردم بوموسی تردد و تأمین مایحتاج مردم است

خضریان در ادامه با اشاره به مشکلات جزیره بوموسی به اذعان مسئولان و مردم که در جریان دیدار مردمی در مسجد جامع این جزیره به آن پرداخته شد، عنوان کرد: موضوع تردد و تأمین مایحتاج مردم جزیره نیازمند نظم بخشی بود همچنین قرار شد تعداد پروازهای جزیره که در حال حاضر یک پرواز در هفته است، افزایش یابد. از سوی دیگر مسافرت های دریایی جزیره با بندرعباس باید منظم تر شود تا افرادی که قصد رفت و آمد به جزیره را دارند بتوانند برنامه ریزی داشته باشند.

 

ضرورت احداث هتل در جزیره بوموسی

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: همچنین مقرر شد موضوع گردشگری منطقه پیگیری شود و با حمایت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری یک هتل در جزیره ساخته شود که ساختمان نیمه کاره ای هم به این منظور در نظر گرفته شد تا اسکان مسافران راحت تر باشد.

پیگیری مسائل بوموسی از طریق معاون اول رییس جمهور

وی در ادامه ایجاد بسترهای اقتصادی برای ایجاد جاذبه های گردشگری را ضروری دانست و افزود: برای اینکه مردم بتوانند شرایط زندگی و درآمد بهتری داشته باشند لازم است بسترهای اقتصادی برای توسعه گردشگری فراهم باشد از این رو قرار شد کمیسیون با مقامات عالی کشور از جمله معاون اول رئیس جمهور پس از بازگشت از سفر، دیدار و گفت و گو کند.

 

خضریان به موضوع دیگری که از دغدغه های مردم جزیره بود، اشاره و عنوان کرد: موضوع اسناد اراضی ساکنان جزیره نیز مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده که قرار شد کمیسیون پس از بازگشت به تهران این موضوع را از سازمان ثبت اسناد و دستگاه های مربوطه پیگیری کند.

ضرورت ایجاد و حمایت از ظرفیت نیروهای مردمی

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس در ادامه حضور گروه های مردمی مثل بسیج محلات، نهاد کتابخانه ها و … در جزیره ابوموسی را بسیار کمرنگ توصیف کرد و افزود: مقرر شد این گروه ها ایجاد و حمایت شوند تا بتوان از ظرفیت نیروهای مردمی در جزیره نیز استفاده شود.

پیگیری ۳ طرح پژوهشی برای رونق بوموسی

وی در ادامه با اشاره به موضوع پیگیری سه طرح پژوهشی در ابوموسی در راستای توسعه سطح کیفی زندگی در این جزیره، یادآور شد: طرح تبدیل جلبک به خوراک دام، طرح شورورزی و کشت با آب شور در کشاورزی و طرح تبدیل آب شور به آب شیرین با ضریب یک به یک از طرح های مهمی است که می تواند باعث توسعه کیفیت زندگی در جزیره شود از این رو کمیسیون در آینده نزدیک آن را پیگیری می کند.

 

برق بوموسی 

خضریان همچنین به موضوع طلب های پیمانکار تولید برق در جزیره اشاره و عنوان کرد: تا زمانی که دولت بدهی خود را در این زمینه پرداخت نکند، تولید برق در جزیره دچار چالش خواهد شد که کمیسیون این مسأله را در کنار موضوع نوسازی شبکه برق جزیره به عنوان یکی از ضروریات پیگیری خواهد کرد.

معابر جزیره بوموسی به رسیدگی نیاز دارد

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: مسأله معابر جزیره نیز به دلیل ناایمن شدن و تخریب آسفالت از مسائل دیگر جزیره بود که قرار شد این موضوع از محل بند ک تبصره ۱ قانون بودجه ۱۴۰۲ که در اختیار مناطق محروم قرار می گیرد، پیگیری شود تا مشکل معابر برطرف شود.

بانک سپه شعبه مستقل در بوموسی ایجاد کند

وی افزود: نبود شعبه مستقل بانک سپه در جزیره ابوموسی با توجه به حضور نظامیان در این جزیره که نیازمند انجام امور بانکی و دریافت تسهیلات از سوی این بانک هستند از دیگر مسائل منطقه بود که قرار شد در تهران پیگیری شود.

 

ضرورت ایجاد رشته های جدید پیام نور در بوموسی

خضریان در ادامه با بیان اینکه در دانشگاه پیام نور واحد ابوموسی رشته هایی مانند ادبیات، حسابداری و غیره تدریس می شود که از نظر طرز کار با نیازهای جزیره متفاوت است، تأکید کرد: قرار شد این موضوع در جلسه ای با مسئولان وزارت علوم پیگیری شود تا رشته هایی همچون شیلات، دریانوردی، کشاورزی و غیره در فهرست رشته های آموزشی دانشگاه پیام نور قرار گیرد و در نهایت برای جوانان منطقه کاربرد داشته باشد و به ارتقای سطح زندگی آنها بیانجامد.

پیگیری ایفای مسؤولیت های اجتماعی وزارت نفت در شهرستان بوموسی

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افتتاح بازارچه جزیره را نیز از دیگر مطالبات مردم منطقه برشمرد و افزود: ایجاد این بازارچه باعث رونق کسب و کار مردم منطقه می شود؛ از سوی دیگر موضوع پرداخت حقوق ابوموسی از محل مسئولیت اجتماعی وزارت نفت نیز از دیگر مطالباتی است که باید با توجه به فعالیت این وزارتخانه در این جزیره پیگیری شود.

سفر به جزایر تنب بزرگ و تنب کوچک

وی در ادامه با اشاره به ادامه سفر اعضای هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود از ابوموسی به تنب بزرگ، عنوان کرد: اعضای کمیسیون بعد از ادای احترام به مقام شامخ شهدای گمنام جزیره تنب بزرگ از اسکله جزیره، مناطق مسکونی و ساختمان شیلات که آماده بهره برداری است به همراه فرمانده منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه و استاندار هرمزگان بازدید کردند.

 

تنب بزرگ هم نیازمند اقدامات توسعه ای است

خضریان در ادامه با بیان اینکه جزیره تنب بزرگ نیز مانند ابوموسی نیازمند اقدامات توسعه ای است، اظهار کرد: قرار شد کمیسیون هر دو جزیره را در دستور کار بررسی برای رفع مشکلات آن قرار دهد.

حضور باشکوه قوای مسلح با اتکای به تکنولوژی های بومی

 از نکات مهم بازدید در هر دو جزیره حضور توانمند نیروهای سپاه و ارتش بود که امور مرزبانی را در شرایط کاملا آماده ای با استفاده از تکنولوژی های بومی و داخلی انجام می دهند. در کنار آن صرفاً لازم است زمینه بهره مندی اقتصادی نیز برای مردم منطقه فراهم شود.

 

سفر به منطقه جاسک

خضریان با اشاره به حضور اعضای کمیسیون اصل نود در بندر جاسک، گفت: اعضای کمیسیون همچنین در این سفر نظارتی، از پروژه خط لوله گوره-جاسک بازدید کردند که در ادامه دو بازدید قبلی این پروژه و در راستای نظارت دقیق کمیسیون نسبت به رفع نواقص و اشکالات این طرح بود که به علت افتتاح زودهنگام در دولت قبل اتفاق افتاده بود.

 

وجود نواقص در زمان افتتاح خط گوره – جاسک در دو سال پیش

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این پروژه از دو بخش اصلی خشکی و دریایی تشکیل شده است، اظهار کرد: این پروژه در بخش خشکی خود علاوه بر خط لوله، ۴ محور اصلی دارد که نواقص اساسی در زمان افتتاح زودهنگام آن وجود داشت.

بسیاری نواقص خط گوره – جاسک رفع شده اما برخی دیگر هنوز پابرجاست

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در ادامه با بیان اینکه مخازن ذخیره سازی در انتهای خط و و مخازن تعادلی بین راهی، تلنبه خانه‌های ۵ گانه، ایستگاه‌های توپک رانی سه گانه و ایستگاه تزریق مواد ضد خوردگی و حفاظت کاتدی از جمله موارد دارای نقص این پروژه بود، عنوان کرد: بخشی از این نواقص طی ۲ سال اخیر رفع شده است. اما همچنان بخشی از آنها باقی مانده که نیازمند عزم جدی شرکت ملی نفت برای رفع آن است.

 

بازدید از بخش دریایی پایانه صادراتی ایران در دریای عمان

خضریان در ادامه با اشاره به پیشرفت‌هایی که در بُعد دریایی پروژه وجود داشت، ابراز کرد: اعضای کمیسیون از فرایند نصب سه گوی شناور در دریای عمان برای بارگیری نفت از پایانه نیز بازدید کردند که یک گوی نصب شده و دو گوی دیگر با استفاده از توان داخلی در حال ساخت است که البته نسبت به پروژه در بخش خشکی عقب تر می‌باشد، اما سرعت روند آن در حال حاضر خوب است.

 

کمیسیون تا افتتاح نهایی پروژه آن را پیگیری می کند

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه کمیسیون اصل نود نظارت خود را تا به نتیجه رسیدن این پروژه که ۱.۷ میلیارد دلار برای آن هزینه شده، پیگیری خواهد کرد، اظهار داشت: ۲ سال است که سرمایه این پروژه خوابیده و کمیسیون تا زمانی که به صورت واقعی مورد بهره برداری قرار بگیرد آن را دنبال می کند. البته راه اندازی این پروژه نیازمند عزم و اراده جدی میان دستگاه های مربوطه آن و تأمین زیرساخت های لازم است.

 

ساخت پتروپالایشگاهها در جاسک و مکران پیشرفتی نداشته است

 عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در ادامه با اشاره به بخش دیگری از بازدید اعضای این کمیسیون عنوان کرد: همچنین بازدیدی از طرح های پتروپالایشی واقع در سواحل جاسک و مکران داشتیم که تقریباً پیشرفتی نداشته و نیاز به عزم جدی دولت و سرمایه گذاران و رفع موانع موجود برای این طرح‌ها وجود دارد تا به بهره برداری برسد.

بازدید رییس کمیته قضایی از زندان بندرعباس

خضریان در ادامه با اشاره به بازدید همزمان الهام آزاد رئیس کمیته قضایی کمیسیون اصل نود مجلس به همراه احمد مرادی نماینده بندرعباس از زندان این شهرستان گفت: در راستای بررسی طرز کار سازمان زندان‌ها و همچنین بررسی امکانات و کمبودهای زندان‌های سراسر کشور که در طول دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در دستور کار کمیسیون اصل نود مجلس قرار گرفته است.

همزمان با بازدید نظارتی از خط لوله گوره-جاسک، رئیس کمیته قضایی کمیسیون به همراه نماینده بندرعباس و مسئولان قضایی استان از زندان بندرعباس بازدید و گزارشی را جهت پیگیری موضوعات برای هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود آماده کردند.

بررسی انتقال زندان ها به خارج از شهر

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس تأکید کرد: از موضوعاتی که مد نظر کمیسیون است، بررسی اقدامات سازمان زندان‌ها در جهت انتقال زندان‌ها به خارج از شهرها، اقدامات اثرگذار برای اصلاح و تربیت مددجویان از طریق فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی، تفکیک و طبقه بندی زندانیان و زیرساخت‌های فراهم شده در زندان‌ها می‌باشد.

 

 

 

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استاندار، فرماندار مربوطه، احمد مرادی نماینده بندرعباس و حسین رئیسی نماینده میناب، رودان، سیریک، جاسک و بشاگرد، اعضای هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود را در جریان این بازدیدها همراهی می کردند، خاطرنشان ساخت: هیأت اعزامی و نظارتی مجلس شورای اسلامی از بنادر و گمرک شهید رجایی و شهید باهنر و همچنین طرح های پالایشی بندرعباس بازدید به عمل آوردند.

بررسی علل رسوب کالا

خضریان ادامه داد: در این سفر هیأت اعزامی مجلس در راستای بررسی پرونده رسوب کالا در مبادی ورودی کشور و گمرکات، از نحوه تخلیه کالا و امحای کالای متروکه در بنادر شهید رجایی و شهید باهنر بازدید به عمل آوردند. یکی از مسائل مربوط به کالاها در مبادی ورودی این بود که هنگام تخلیه کالا، دارا بودن ثبت سفارش مورد بررسی قرار نمی گرفت و این امر باعث شده بود رسوب کالا در مبادی ورودی صورت بگیرد.

 

فرآیند تبادل اطلاعات کالاهای متروکه میان گمرک و بنادر هنوز برخط نشده 

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در ادامه با اشاره به بررسی نحوه امحای کالای متروکه در بنادر و گمرکات از سوی اعضای کمیسیون اصل نود، عنوان کرد: فرایند تبادل اطلاعات کالاهای متروکه میان سازمان بنادر و گمرک برخط نبوده که همین موضوع سبب کُندی برای اعلام کالای متروکه شده که مطابق قانون سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی پس از اعلام متروکه شدن کالا توسط گمرک باید کالا را سریعاً تعیین تکلیف کرده و به انبار خود منتقل کند اما این موضوع نیز با کندی مواجه است.

 

اطلاعات دقیقی از موجودی کالا در بنادر وجود ندارد!

خضریان ادامه داد: اعضای کمیسیون از سامانه‌های سازمان بنادر نیز بازدید کردند که مشخص شد با توجه به نقص‌های موجود، اطلاع دقیقی از موجودی کالا در بندر شهید رجایی وجود ندارد که از جمله این موارد عدم استفاده از ثبت سفارش در صدور قبض انبار و عدم ثبت اطلاعات خروج کالا از انبارها بود.

 

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: پس از بازدید و بررسی مشکلات از نزدیک مقرر شد با توجه به جمع بندی نهایی، مسئولان مربوطه به کمیسیون فراخوانده شوند تا مشکلات در اسرع وقت پیگیری و برطرف شود.

بازدید از پالایشگاه بندرعباس و طرح های پالایشی

وی در ادامه به بازدید هیأت نظارتی اعزامی مجلس از طرح‌های پالایشی و پتروپالایشگاهی بندرعباس و بندرجاسک اشاره و بیان کرد: اهمیت این بازدید از آن رو است که اهداف اولیه خط لوله انتقال نفت گوره به جاسک با توجه به مزیت اقتصادی آن معنا پیدا می‌کند که در این راستا این طرح ها باید در سواحل فعال شود تا هزینه انتقال نفت، توجیه اقتصادی داشته باشد از این رو ضروری است این طرح‌ها که پیش از این باید به موازات احداث خط لوله فعال می شدند، هرچه سریع تر فعال شوند.

 

پیگیری به ثمر رسیدن پروژه های کک اسفنجی

خضریان در ادامه با بیان اینکه در بندرعباس طرح‌های پالایشی مثل پالایشگاه بندرعباس و ستاره خلیج فارس را داریم، عنوان کرد: بازدید از پالایشگاه بندرعباس از این جهت مهم بود که از طرح توسعه ای پالایشگاه مطلع شویم چرا که باید یکی از نیازهای کشور در زمینه کُک اسفنجی، فعال شود.

 

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در ادامه با تأکید به اهمیت توسعه این پالایشگاه که ۲.۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری داشته و بهمن ماه ۱۴۰۰ کلنگ آن زده شده است، عنوان کرد: یکی از مزایای این طرح این است که دانش فنی آن با مطالعه ۲ ساله از سوی پژوهشگاه صنعت نفت و متخصصان ایرانی شکل گرفته و به صورت بومی درآمد و اکنون می‌توان با سرمایه گذاری این پروژه را فعال کرد.

بررسی موانع سرمایه گذاری در طرح کک اسفنجی پالایشگاه بندرعباس

وی در همین زمینه افزود: در حال حاضر یک سری مشکلات سر راه فعالسازی طرح پالایشگاه بندرعباس وجود دارد که همان سرمایه گذاری است و این پالایشگاه باید از روش های تأمین مالی در کنار بودجه تعیین شده استفاده کند. یکی از راهکارها این است که ۴۰ درصد سود سهام پالایشگاه در پروژه بهینه سازی در پروژه های خودشان سرمایه گذاری شود و روش دیگر اینکه بخشی از سهام را عرضه کرده و از طریق سرمایه گذاری مردمی کار را ادامه دهند.

 

کمیسیون کندی طرح های پالایشی در بندرعباس و جاسک را پیگیری می کند

خضریان در ادامه با بیان اینکه طرح های توسعه ذیل قانون حمایت از طرح های پالایشی با استفاده از سرمایه مردمی در سال ۹۸ در مجلس تصویب شده و باید از آنها حمایت شود تا از سرمایه گذاری مردمی برای پیشبرد طرح‌ها استفاده شود، عنوان کرد: متأسفانه این موضوع در بندرعباس و بندرجاسک پیشرفت آنچنانی نداشته به خصوص طرح هایی که خوراک نفت خام داشتند، از این رو مشکلات این موضوع باید برطرف شود تا طبق فرمایش رهبری که معتقدند نفت خام باید در پالایشگاه‌ها و پتروپالایشگاه ها استفاده شود، اقدام کنیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه مشکلات دیگری نیز مانند معارضات زمین و بحث‌های سرمایه گذاری وجود دارد که نیازمند همکاری‌های بین دستگاهی است، گفت: در کمیسیون اصل نودم این موضوعات تا زمان رفع آن، پیگیری می شود چرا که این طرح ها از جمله طرح های ملی مهم در کشور است که فعالیت آنها باعث خنثی سازی اهداف تحریم‌های ظالمانه دشمن می شود.

وی افزود: از سوی دیگر طرح‌های پالایشی نیز داریم که روند آن پیشرفت نداشته است؛ مثل پالایشگاه شهید سلیمانی و پالایشگاه نگین مکران که به ترتیب مربوط بندر عباس و بندر جاسک هستند و پیشرفت آنها نیازمند پیگیری است.

پیگیری تکمیل سریع تر پالایشگاه مهر خلیج فارس

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اعضای هیأت رئیسه این کمیسیون همچنین از طرح پالایشگاهی مهر خلیج فارس با خوراک میعانات هم بازدید داشت که از برنامه عقب است که قطعاً از دستگاه‌های مربوطه پیگیری می‌شود چرا که با توجه به ناترازی بنزین باید این موضوع ظرف ۳ سال آینده تعیین تکلیف شود.

لینک کوتاه : https://www.avayesharjinews.ir/?p=7303

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
اخبار اداره کل بیمه سلامت هرمزگان، استاندار هرمزگان، استان هرمزگان، امام جمعه اهل سنت بندرعباس، امام جمعه بندرعباس بندرعباس تولید آهن اسفنجی، حادثه معدن طبس، حبیب بهادری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده حمید باسره، دکتر سلمان ضربی، دکتر علی علیزاده، ذبیح الله خدائیان رئیس کل دادگستری هرمزگان ، مجتبی قهرمانی ، شوراهای حل اختلاف ، آزادی 406 زندانی راه آهن هرمزگان، رضا رفیعی، شاعر و غزلسرا، شرکت فولاد هرمزگان، شهردار بندرعباس، شیخ یوسف جمالی، عبادی زاده عطاالله معروفخانی، عطا الله معروفخانی، فرماندار بندرعباس، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه جنوب کیش، قشم مجتمع کشتی‌سازی ایزوایکو، مخابرات منطقه هرمزگان، مدیر عامل شرکت آلومینیوم المهدی، مدیرعامل فولاد هرمزگان، مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش، مدیر عامل مجتمع ایزوایکو، مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان، منطقه شش انتقال گاز، مهدی دوستی مهدی دوستی، مهندس حسن هاشمی، هرمزگان هفته دفاع مقدس، پروین پشتکوهی، پیام تسلیت، کیومرث حسن پور، مدیرکل تعزیرات حکومتی هرمزگان،