• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
4
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان:

اماکن تاریخی هرمزگان شرایط خوبی ندارند

  • کد خبر : 2605
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱
اماکن تاریخی هرمزگان شرایط خوبی ندارند
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان گفت: چندین قرن از قدمت آثار تاریخی می‌گذرد و شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان هرمزگان کمک می‌کند که بیشتر در شرایط تخریب قرار بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، محمد محسنی صبح امروز (۲۴ بهمن ماه) در جمع خبرنگاران، در پاسخ به این پرسش که چرا استان هرمزگان با این‌همه ظرفیت‌های بالقوه گردشگری به جایگاهی واقعی خود، دست نیافته است، اظهار کرد: گردشگری به‌صورت علمی و روش‌های متداول دنیا، در ایران تجربه نشده است این شاید برمی‌گردد به سال‌های قبل که به‌صورت یک کار کاربردی و اجرایی به مقوله گردشگری کار نشده و اگر هم می‌بینیم هرمزگان و ایران آن سهم واقعی خود را از بازار و صنعت پردرآمد گردشگری را نگرفته از این حیث است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان در خصوص برنامه و اهداف خود برای رسیدن هرمزگان به جایگاهی که مستحق آن در حوزه گردشگری گفت: هرمزگان با توجه به شرایط جغرافیایی و نقطه استراتژیکی که دارد و به لحاظ قرار گرفتن در نقطه تلاقی سه آب مهم آب‌های همیشه نیلگون خلیج‌فارس، آب‌های دریایی عمان و همچنین از شرق استان، اتصال به آب‌های اقیانوس هند، در ایران بی‌نظیر است و هیچ استانی در ایران نداریم که این وضعیت را داشته باشد.

وی با بیان اینکه با توجه به در شرایط خاص آب و هوایی که چندین ماه کل کشور در شرایط سخت آب و هوایی هستند، استان هرمزگان و استان‌های جنوبی بهترین فرصت برای امکان و فعالیت گردشگری را دارند، اظهار کرد: هر حوزه کاری که می‌خواهد از این وضعیت مطلوب از بازار حوزه اختصاصی خودش برخوردار باشد باید جامعه را مهیا و آماده آن فعالیت کند و باید فرهنگ آن حوزه را نهادینه و فرهنگ‌سازی کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان با اشاره به اینکه مهم‌ترین مؤلفه که در حوزه فرهنگ‌سازی و ایجاد یک باور در اجتماع مؤثر است آموزش است، تصریح کرد: می‌بینیم در دنیا، کشورهای مختلف سهم خودشان یا بیشترین درآمد خودشان را از حوزه گردشگری دارند از این بابت است که آن کشورها در حوزه آموزش خوب کارکردند.

محسنی بابیان اینکه محصلین آن زمان که آموزش دیدند الان خودشان مجریان و فعالان و مدیران حوزه گردشگری آن کشور هستند، خاطرنشان کرد: پس انتظار هم همین است که موفق باشند و درآمد لازم را از حوزه گردشگری داشته باشند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان ادامه داد: در این راستا اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان یکی از برنامه‌های اصلی خودش را آموزش قرار داده و از جامعه محصلین، کار را شروع خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه تفاهم‌نامه‌ای با اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان آماده‌شده، عنوان کرد: با مدیرکل آموزش‌وپرورش استان هماهنگ کردیم که بر اساس یک سیلابس و مفاد آموزش قابل‌قبول برای گروه سنی مختلف کار آموزش انجام شود.

محسنی افزود: در همین راستا مربیان و مروجین صنعت گردشگری و صنایع‌دستی استان بر اساس فرایند، پروتکل، برنامه و تقویم آموزشی که با اداره‌کل آموزش‌وپرورش منعقد می‌شود و بر اساس زمانی که اداره‌کل آموزش‌وپرورش مشخص می‌کند، در مراکز آموزشی الفبای کار حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی را به محصلین آموزش می‌دهند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان با اشاره به اینکه اداره‌ای که بخواهد حوزه مأموریتی خودش را به‌خوبی دنبال کند، باید سازمان‌های همکاری را که در سطح استان و کشور دارد با حوزه خودش آشنا کند، ادامه داد: باید همکاران، ادارات و ارگان‌های دیگر با حوزه مأموریتی ما آشنا شوند و بدانند که مقوله گردشگری و کارکرد آن در جامعه چیست.

محسنی افزود: در این راستا، برنامه بعدی این اداره کل، آموزش کارکنان دولت در ادارات و سازمان‌ها خواهد بود که با هماهنگی‌های انجام‌شده این آموزش دربسته آموزشی کارکنان لحاظ خواهد شد یعنی به‌عنوان یک سرفصل آموزشی برای پرونده امور اداری آن‌ها مؤثر خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان در خصوص برنامه‌ها برای شناخت ظرفیت‌ها و نقاط قوت در حوزه گردشگری عنوان کرد: بعد از مبحث آموزش جامعه، آشنایی با حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است یعنی شخصی که بخواهد در این حوزه‌ها فعالیت بکند باید این حوزه‌ها را ببیند و بشناسد.

وی با اشاره به اینکه ما سندی نداریم که محل و مرجع رجوع فعالیت در این سه حوزه باشد، افزود: به‌صورت پراکنده خیلی از عزیزان زحمت و تلاش کردند، چه مدیران قبل، چه ادارات همکار و چه مدیران استانی تلاش‌های خیلی زیادی کردند و جای تشکر دارد.

محسنی ادامه داد: ولی به‌صورت اختصاصی یک سند گردشگری استان باید تدوین بشود که در قالب اطلس جامع گردشگری استان هرمزگان دبیرخانه‌ای را با یک تیم قوی دانشگاهی، افراد فعال و دوستداران حوزه گردشگری و صنایع‌دستی راه‌اندازی کردیم و اطلاعات و داده های مربوط به اطلس جامع گردشگری به‌زودی بارگذاری خواهیم کرد تا هم نیازهای استان در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی احصاء کند و هم مرجعی برای رجوع فعالان و کسانی که علاقه‌مند به فعالیت در این سه حوزه هستند، باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان افزود: در اطلس جامع گردشگری سرانه‌های متفاوت در سه حوزه احصا می‌شود به‌طور مثال نیاز استان هرمزگان تا ۱۰ یا ۱۵ سال دیگر در حوزه اقامت یا هتل ۵ ستاره ۱۰ هزار تخت خواب است که این تعداد با مراجعه ۶ سرمایه‌گذار تکمیل خواهد شد.

وی اظهار کرد: بعدازاین ۶ سرمایه‌گذار بر اساس برنامه‌ریزی و اطلاعات و داشته‌های استانی که در اطلس جامع است به نفر هفتم اعلام می‌شود که سرانه خالی برای سرمایه‌گذاری در حوزه اقامت و هتل را نداریم و به حوزه‌های دیگر مراجعه کند.

محسنی در خصوصی اطلاع گردشگران از فضاهای گردشگری و تبدیل روش سنتی به هوشمند محوری گفت: بر اساس سیاست‌های ابلاغی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر تغییر روش ارائه خدمات از سنت محوری به هوشمند محوری و بر اساس ظرفیت علمی و دانشگاهی استان هرمزگان و مراجعه به این مراکز و فعالان حوزه گردشگری و صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی یک اپلیکیشن راهنمای گردشگری تحت عنوان ارگ هرمزگان در دست تدوین است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان افزود: کارکرد این برنامه این است که هرکسی به‌محض اینکه در مرز جغرافیایی استان هرمزگان قرار بگیرد و بخواهد وارد استان شود یک پیامک خوش‌آمد گویی به آن شخص اعلام می‌شود و این نرم‌افزار و اپلیکیشن به او معرفی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اپلیکیشن ارگ هرمزگان شامل دو بخش است، ادامه داد: یک بخش شامل اطلاعات است که گردشگر باید بداند کدام مسیر برود و چه شهرستان و زیرساخت‌هایی وجود دارد که شامل اطلاعات عمومی است که وظیفه حاکمیت است و به تبع آن اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید اطلاع‌رسانی کند.

محسنی افزود: بخش دوم اپلیکیشن ارگ هرمزگان شامل این است که گردشگر از همان مسیر بخواهد خدماتی را خریداری کند مثلاً هتلی را رزرو بکند، مسیر گردشگری دریایی را مشخص کند و برای خودش بلیت بخرد و بخواهد مراکز اقامتی را رزرو بکند و هرکجا بخواهد برود می‌تواند از این اپلیکیشن این خدمات را بگیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان در مورد برنامه‌هایش را برای حفظ آثار تاریخی استان گفت: استان هرمزگان ۳۹۱ اثر تاریخی به نام خودش ثبت کرده که شامل ۲۸۳ اثر غیرمنقول ابنیه و امکان است و مابقی آثار ناملموس، طبیعی است.

وی با اشاره به اینکه اماکن تاریخی هرمزگان شرایط خوبی ندارند، اظهار کرد: چندین قرن از قدمت آثار تاریخی می‌گذرد و شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان هرمزگان کمک می‌کند که بیشتر در شرایط تخریب قرار بگیرند.

محسنی افزود: دولت برنامه‌هایی برای حفظ این آثار تاریخی دارد ولی برای مرمت کامل و بهینه‌سازی اماکن و آثار باید به سمت علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برویم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان ادامه داد: اداره‌کل میراث‌فرهنگی در قالب احیا و بهره‌برداری این آمادگی را دارد که اماکن و بناهایی که خود فی النفسه جز جاذبه‌های گردشگری هستند به محلی برای فعالیت سرمایه‌گذاران تبدیل کند و حمایت می‌کند از سرمایه‌گذاران که بخواهند از این مراکز صیانت، حفاظت، احیا و بهره‌برداری کنند.

محسنی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه طرحی در دست بررسی است که هنوز در کشور اتفاق نیفتاده است، ادامه داد: همان‌طوری که مساجد، مدارس و مراکز بهداشتی ما نیاز به خیرین دارد به نظر من آثار تاریخی و تمدن و داشته‌های فرهنگی و کهن ما در استان و کشور نیاز به خیرین دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان با اشاره به اینکه تشکیل مجمع خیرین مرمت آثار را درصورتی‌که با قوانین، مقررات و آیین‌نامه‌های بالادستی و جاری کشور در تضاد نباشد، دنبال می‌کنیم، افزود: انشالله این طرح را عملی کنیم و قطعاً خیرین بسیاری در استان هرمزگان داریم که علاقه‌مند به همکاری و کمک در دولت هستند و خواهان این هستند که از اماکنی که متعلق به گذشتگان است صیانت و حفاظت کنند.

لینک کوتاه : https://www.avayesharjinews.ir/?p=2605

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
اخبار اداره کل بیمه سلامت هرمزگان، استاندار هرمزگان، استان هرمزگان، امام جمعه اهل سنت بندرعباس، امام جمعه بندرعباس بندرعباس بیمه سلامت، تولید آهن اسفنجی، حادثه معدن طبس، حبیب بهادری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده حسن آرمات، حمید باسره، حمید رجب پور، دکتر سلمان ضربی، دکتر علی علیزاده، ذبیح الله خدائیان رئیس کل دادگستری هرمزگان ، مجتبی قهرمانی ، شوراهای حل اختلاف ، آزادی 406 زندانی راه آهن هرمزگان، رضا رفیعی، شاعر و غزلسرا، شرکت فولاد هرمزگان، شهردار بندرعباس، شیخ یوسف جمالی، عبادی زاده عطا الله معروفخانی، عطاالله معروفخانی، فرماندار بندرعباس، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه جنوب کیش، قشم مجتمع کشتی‌سازی ایزوایکو، مخابرات منطقه هرمزگان، مدیر عامل شرکت آلومینیوم المهدی، مدیرعامل فولاد هرمزگان، مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش، مدیر عامل مجتمع ایزوایکو، مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان، مهدی دوستی مهدی دوستی، مهندس حسن هاشمی، هرمزگان هفته دفاع مقدس، پیام تسلیت،