صفی اله رمضانخانی کارشناس سیاسی و مدرس دانشگاه ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار داشت: واقعه کربلا به معنای واقعی کلمه یک دانشگاه است، دانشگاهی که درس شهادت، شهامت، آزادگی، عدالت و عدم تسلیم در برابر ظلم و زور را به همگان میآموزد و بر در و دیوارش هیهات منّا الذلّه نقش بسته است.
رمضانخانی، ماه محرم و واقعه کربلا را فرصت طلایی معرفی کرد که باید آن را همچون گوهری گران بها پاس بداریم و با تمام توان برای اقامه این فریضه عظیم از همه هستی خود بگذریم که تنها به توفیق الهی این امر میسر است.
وی افزود: لازم است مراسم عزاداری هرچه باشکوهتر ولی ساده و خالی از پیرایهها و سخنان شرک آلود و غلوآمیز باشد و عزاداران از اعمالی که موجب وهن اسلام در نظر دیگران است، بپرهیزند. بی تردید بهترین اقامه عزای سالار شهیدان، بیان حقایق انکارناپذیر و واقعیات مسلم عاشورای سال ۶۱ هجری است که بخشهایی از آن را می توان در میراث برجای مانده از ائمه معصومین و به ویژه حضرت حجت یافت.
وی ادامه داد: جهان اسلام امروز بیش از هر زمان نیازمند آرامش و وحدت می باشد. وحدتی که برآمده از پیروی تمام مسلمانان از اصول مشترک اسلامی است همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بارها در تبیین موارد آن کوشیده اند و پیوند مسلمانان را در مشترکات و موارد اصولی دین مبین، لازم و البته کاملا عملی و قابل تحقق ارزیابی کرده اند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه بی شک ائمه هدی بیش از هرکس مایه وحدت و محور اتحاد و اشتراک هستند، اظهار داشت: باید با دقت در نحوه عزاداریها و برپایی مجالس تکریم مقام حضرت سیدالشهدا و خاندان پاک و مطهرش، از ارائه تصاویر جعلی و تفاسیر واهی از قیام و نهضت حسینی به شدت پرهیز کنیم و پیشوای راستین سوم را همانگونه که هست بدون هیچ آرایه گمراه کننده به عموم مسلمانان معرفی نماییم و زمینه هرگونه سوءاستفاده را از منافقان و دشمنان بستانیم.
وی ادامه داد: واقعه کربلا به معنای واقعی کلمه یک دانشگاه است دانشگاهی که درس شهادت، شهامت، آزادگی، عدالت و عدم تسلیم در برابر ظلم و زور را به همگان میآموزد و بر در و دیوارش هیهات منّا الذلّه نقش بسته است. اساتید این دانشگاه از کهنسالانی همچون حبیب بن مظاهر و مسلم بن عوسجه گرفته تا شیرخواری چون حضرت علی اصغر هر یک کرسی درس خاص خود را دارند.
رمضانخانی در مورد فرهنگ عاشورا گفت: امروز عطر فرهنگ عاشورایى در سراسر جهان اسلام منتشر شده است. فرهنگی که در عظمت و اهمیت آن، رهبر فقید انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی تاکید می کردند: «اسلام را تا حالایی که شما میبینید، اینجا ما نشستهایم، سیدالشهداء زنده نگهداشته است… سیدالشهداء اسلام را نجات داد… روضه سیدالشهداء برای حفظ مکتب سیدالشهداء است، الان هزار و چهارصد سال است که با این منبرها، با گریهها و این روضهها و با این مصیبتها و با این سینهزنیها ما را حفظ کردهاند…». همچنین در بنیادین بودن این فرهنگ همان بس که رهبر معظم انقلاب گفته اند «اگر ملت اسلام نام حسین و یاد حسین را زنده نگه دارد و آن را الگو قرار دهد از همه موانع و مشکلات عبور خواهد کرد»
اسلام شگفت آورترین پیروزی ها را به دست آورده است
وی در مورد پیوند نهضت حسینی با انقلاب اسلامی نیز گفت: فرهنگ حسینی امروز در جای جای دنیا به برکت وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی شناخته شده و نام آشناست، چه آنکه کارکرد عملی و انسان ساز خود را در دنیای معاصر به ثبوت رسانده است. امروزه از شرق دور تا غرب، گستره گیتی را نام و یاد فداکاری ها و جانفشانی سرسلسله آزادگان عالم و خاندان پاکش در ظهر تفتیده عاشورای سال ۶۱ هجری فراگرفته است. آیا هنگام آن نیست که با ابلاغ ندای ظلم ستیز و مظلوم نواز اباعبدالله الحسین فرهنگ ناب نبوی را به رخ فرهنگ های ناکارآمد و انسان سوز و بنیان برانداز دنیای مادی گرا بکشانیم؟ آیا زمان آن فرا نرسیده که واژگانی چون آزادگی، حقیقت جویی، ظلم ستیزی، ایثار جان مال و خانمان در راه عقیده و بسیاری از مفاهیم فرهنگی، تربیتی فرهنگ عاشورا را برای جهانیان تبیین کنیم؟
وی تأکید کرد: اسلام در قرن حاضر شگفت آورترین پیروزی ها را در تمامی عرصه های بین المللی به دست آورده است که البته بیشترین سهم از این پیروزی ها از آن مستضعفان و محرومانی است که با درک پیام حق و حقیقت، به تلاش برای رسیدن به مدینه فاضله اسلامی و آرمان شهر پایدار علوی و ولایی پرداخته اند. امروز خونهای سرخ و خالصانه مسلمانان مظلوم غزه، عراق، سوریه و لبنان علمدار این آزادمنشی ها و فضایل و فجر آفرینی هاست. مردمی که در برابر دیدگان نامردمان متمدن نما و انسان نمایان مدعی انسانیت، با سری برافراشته و پیشانی بلند در برابر صهیونیست بین الملل ایستاده اند و می دانند که بهشت را به بها دهند نه به بهانه.
وی در پایان گفت: این همان فرهنگی است که برای تداوم آن و برای همه گیر شدن درسهایش باید تا آخرین رمق بکوشیم و برای تبیین آموزه هایش از همه داشته هایمان بگذریم و برای اعتلای کلمه حق آن از بذل جان و مال و دودمان نهراسیم. این است درسی که در آن روز خونین در دشتی پر از شقایق به بار نشست و ما امروز میراث دار آن گوهر یگانه ایم.