به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، زمانی مسئول دبیر خانه محور امید در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: دبیر خانه محور امید با محوریت استان هرمزگان از خرداد ماه آغاز به کار کرد و اولین موضوع آن با ادبیات اکوسیستم مناطق محروم جهت محرومیت زدایی است.
وی افزود: یکی از عمده مشکلات مناطق کم برخودار گاها نبود تکنولوژی مربوط به کسب و کار های مردم است که عدم بهره وری را به دنبال دارد.
مسئول دبیر خانه محور امید در هرمزگان یادآور شد: برخی از مناطق دارای ثروت هستند اما نبود تکنولوژی لازم مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است و هشت ماه کار تخصصی بر محور توسعه بر مبنای تخصصی بر مسئله شناسی و عرضه یابی توسط شرکت های دانش بنیان و علم و فن آور در داخل و خارج استان صورت گرفت که منجر به تدوین سند جامع در رابطه با آبزیان شده است.
وی تصریح کرد : هدف نهایی از این طرح، توسعه اقتصاد دانش بنیان برای مردم مستضعف و کم برخودار است که نقش آنها در اقتصاد کشور کمرنگ است.
مسئول دبیر خانه طرح محور امید عنوان کرد: با اجرای شدن این سند جامع شاهد جهشی بزرگ خواهیم شد که به جرات می توان گفت ۵ برابر کل بودجه استان حاصل خواهد بود.
به گفته زمانی، استفاده از ظرفیت اقتصادی درون زا یکی از قابلیت های این طرح است و استان هرمزگان نیز با داشتن دریا، در راستای اقتصاد دریا محور توانمندتر خواهد شد.
نقش کلیدی جامعه نخبگانی در طرح محور امید
سجاد امیریان نیز معاون ستاد اجرایی فرمان امام در هرمزگان نیز در ادامه گفت: بنا بر فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان کشور، بنیاد احسان دغدغه مند نسبت به رسوخ فن آوری به مناطق محروم شروع به فعالیت بصورت پایلوت در استان هرمزگان کرده است.
وی افزود: در کشور یک معضل یا عارضه یابی نشده و یا اگر شده شناخت بصورت کامل شکل نگرفته که این عدم تشخیص صحیح سبب خساراتی شده است.
معاون اجتماعی ستاد اجرای فرمان امام (ره ) اضافه کرد: امسال در همین راستا بر روی دو حوزه میگو و کشاورزی با همکاری نخبگان و شرکت های دانش بنیان و نو آور به عارضه یابی پرداخته ایم که سبب بهره وری در این دو صنعت مهم باشیم.
امیری عنوان کرد : یکی از مهمترین ویژگی این طرح تقویت حضور جامعه فن آوران و نخبگان هرمزگان است.
نبود دانش و تخصص بهره وری صنایع را کاهش داده
رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان نیز در این نشست خبری گفت: در هرمزگان دو حوزه با تاریخچه استان همخوانی دارد و آن باغات، کشاورزی و آبزیان است.
نصیری ادامه داد : بحث اشتغال در بیشتر صنایع بصورت سنتی باقی مانده و بهره وری آن نیز به آن رشدی که مد نظر کشور است، هنوز فاصله دارد.
وی ابراز داشت: عدم استفاده از فن آوری و دانش و تخصص لازم، ظرفیت متنوع دریایی استان را کاهش داده است.
به گفته رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان، در سال های گذشته پارک علم و فناوری رویکرد عرصه محوری داشت اما امسال رویکرد نیاز محوری بر اساس تقاضاها را دنبال می کند.
نصیری تصریح کرد: هدف از همکاری با طرح محور امید رفع نیاز و انتقال دانش و نیاز به کسب و کار سازی از طریق های مختلف مانند اطلاع رسانی در جامعه نخبگانی، دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان است.
وی خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری آمادگی خود را به عنوان نهاد متوالی این حوزه از تمام ظرفیت های خود که منجر به بهبود وضعیت فقر در هرمزگان شود، انجام می دهد .