به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، مهدی دوستی استاندار هرمزگان، صبح امروز در نشست راهبری طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال، اظهارداشت: از ابتدای دولت تاکنون حدود ۲ میلیون درخت در استان هرمزگان تولید و کشت شده است که قابل قیاس با عملکرد درختکاری در دولت قبل نیست و برای امسال نیز کاشت بیش از سه میلیون درخت برنامهریزی شده است که بخش عمدهای از کار پیش رفته است.
وی افزود: پایدارسازی توسعه به مشخصکردن نسبت توسعه با انسان و نسبت توسعه با محیطزیست بستگی دارد که در هر دو حوزه فعال هستیم چنانچه در راستای مشخص کردن نسبت توسعه با انسان از ابتدای دولت تاکنون زمینه فعالیت ۲۷ هنرستان تخصصی را جهت تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص فراهم کردهایم.
استاندار هرمزگان، تاکیدکرد: گام دوم ما این است که نسبت خود را با محیطزیست مشخص کنیم و اجازه ندهیم شهرهایمان تبدیل به نمونهای از شهرهای صنعتی دنیا شوند که با وجود توسعه صنعتی به دلیل آلودگی هوا و آلایندگیها عمر انسانها در آنها کاهش یافته است.
وی، با تاکید بر تقویت زیستگاهها و ذخایر، چشمنوازی و بهبود کیفیت سواحل استان هرمزگان، عنوانکرد: حتما آبخیزداری و جنگلداری را با هم ترکیب کنید تا اثر همافزایی این موضوع در استان مشهودتر شود و در بحث درختکاری با مشارکت صنایع نیز حتما تکلیف صنایع و جانمایی آنها را مشخص کرده و کار را هم به متولیان ایمنی و محیط زیست بسپارید.
دوستی، ابرازداشت: در سفر رئیس جمهور به استان یکی از برنامههای اصلی که پیشنهاد دادهایم این است که از تعهد کاشت ۶.۵ میلیون نهال استان به عنوان اولین استان در کشور بهرهبرداری کنیم چرا که تاکنون مقدمات کاشت سه و نیم میلیون نهال در استان فراهم شده است و تا ایام سفر رئیس جمهور فرصت داریم سه میلیون نهال دیگر را بکاریم و برای این مهم حتما باید با فرهنگسازی و ایجاد موج از مشارکت مردم و جوامع محلی استفاده کنیم.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با تاکید بر لزوم فعالسازی اقتصاد درختکاری در استان،گفت: اگر به سمت زنجیره چوب بروید مانند این است که توسعه درختکاری در استان را روی اتوپایلوت قرار داده اید و خودکار درختکاری را در استان پیش میرود چرا که ارزش چوب برداشتی در سال طبق بررسیها حدود ۲۵۰ میلیون تومان است که از گندم و چغندرقند نیز سودآوری بالاتری را به همراه دارد.
وی با تاکید بر لزوم توسعه نهالستانها در شهرستانهای استان، عنوانکرد: قانون صنایع را ملزم کرده که ۲۵ درصد از اراضی در اختیارشان را به کاشت درخت اختصاص دهند و این موضوع از طریق دستگاه قضایی نیز پیگیری میشود اما ما فرصت محدودی برای صنایع تا پایان سال قرار میدهیم که به ازای ۲۵ درصد سهمشان در محدودهی دیگری جنگلکاری انجام دهند.