به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، غلامعلی جاودان ظهر امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: از ۹ تا ۱۵ اردیبهشت هفته سلامت است، برای تثبیت مسئله سلامت در جامعه نیازمند برنامهریزی و تأمین اعتبار هستیم.
وی افزود: هرمزگان استانی گسترده است و ارائه خدمات درمانی مناسب به تمام مردم با همکاری و همراهی همکاران حوزه بهداشت و درمان استان در حال انجام است، در حوزه سلامت عوامل متعددی تاثیرگذار هستند که سبک زندگی سالم، تغذیه و موادی که روی ما تاثیر میگذارد و در کنار اینها موارد بیماریزا از جمله این عوامل هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به موارد بیماریزا از جمله کرونا و تب دنگی که سلامت جامعه را به مخاطره انداخته و تهدید میکند گفت: بحث تب دنگی که تبی استخوان شکن است و از طریق نیش پشه آئدس به انسان انتقال پیدا میکند ما را تهدید میکند و تلاش میکنیم با شناسایی به موقع مانع از این مسئله شویم، هم اکنون کشور پاکستان درگیر این مسئله است.
وی تصریح کرد: بر اساس یک سری استاندارد شبکه سلامت را بیش از ۴۰ سال است که ایجاد کردیم که موجب حذف بیماریهای زیادی از جمله فلج اطفال، مالاریا و غیره شد و در نتیجه ایجاد این شبکه به عنوان یک کار بینالمللی مورد توجه خیلی از کشورها قرار گرفت و از آن الگو برداری شد.
جاودان گفت: در سالیان اخیر پزشکی خانواده در روستاها ایجاد شده و در حال حاضر به دنبال ایجاد و توسعه پزشکی خانواده در شهرها هستیم و عملا در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر باید این مسئله مهم فعال و خدمات مناسب درمانی به مردم داده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: طرح بر این مبنا است که یک پایگاه شهری در محلات مختلف تعریف میشود و یک سری افراد به عنوان مراقبین سلامت در این پایگاه حضور دارند، در این طرح هر محله مراقب سلامت دارد و برای گروههای تعیین شده بر اساس سن، جنسیت و افراد دارای بیماری ویژه و خاص در طول سال خدمات ویزیت و بررسی سلامت صورت میگیرد.
وی گفت: در مرحله بعدی اگر فرد مراجعه کننده بیماری داشت به پزشکان عمومی معرفی میشود و درصورت نیاز به متخصص و بیمارستان، به بیمارستان معرفی میشود و اگر بیماری سخت داشته باشد به فوق تخصص معرفی میشود.
جاودان با اشاره به مزیتهای اجرای این طرح و با تاکید بر اینکه بحث پزشکی خانواده مبحثی است که دولت در صورت تامین منابع اجرایی میکند گفت: با اجرای طرح پزشکی خانواده در مسائل اقتصادی کشور صرفه جویی میشود، سطح آگاهی و سواد سلامت جامعه افزایش می یابد و هزینههای درمانی مدیریت میشود و در نهایت موجب مدیریت و مصرف دارو خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به خدمات درمانی دانشگاه علوم پزشکی در سال گذشته ادامه داد: در حوزه بهداشت در سال گذشته ۲۷ میلیون خدمت ارائه شد، در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی نیز ۴۲۳ هزار ۳۱۹ خدمت ارائه شده است و اورژانس استان رتبه اول طرح خدمات نوروزی را کسب کرد.
وی افزود: بیمارستانهای استان نیز در مجموع ۲۹ میلیون خدمت ارائه کردند، در حوزه دارو هم ۱۰ میلیون خدمت به مردم ارائه شد، سر جمع تمام خدمات درمانی و بهداشتی داده شده به مردم هرمزگان نیز در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۶۸ میلیون و ۲۶۳ هزار خدمت بوده است.