به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، ایوب زارعی افزود: این موزه بازار به منظور حمایت از فعالان حوزه صنایع دستی، توسعه کار آفرینی و پاسداشت میراث هنری این جزیره راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: این بازارچه در کنار قلعه تاریخی قشم (قلعه پرتغالی ها) در قالب ۳۰ غرفه طراحی و ساخته شده است و همزمان با چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شروع به کار می کند.
به گفته زارعی، قبل از راه اندازی موزه بازار فراخوان شرکت در این رویداد بین فعالان و بانوان صنایع دستی داده شد و مورد استقبال گسترده فعالان این حوزه قرار گرفت.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در آغاز کار بنا بود، مدت زمان برپایی موزه بازار دمستان از ۱۲ بهمن تا ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ باشد، اما با توجه به استقبال بانوان قشمی برای ارایه دست ساخته های بومی در این مکان پیش بینی می شود مدت زمان برگزاری آن تا بعد از تعطیلات نوروز تمدید شود.
موزه بازار دمستان به همت مدیریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم و با مشارکت شهرداری قشم برپا شده است.
به گزارش ایرنا، عروسک سازی بومی جزیره قشم، گلابتون دوزی، خوس دوزی و شک بافی، حصیر بافی، سبد بافی، ساخت اشیاء کاربردی با استفاده از سیس خرما، ساخت ساز سنتی عود، صنایع دستی دریایی، ماکت سازی لنج، توربافی، گرگوربافی، ساخت زینت آلات با صدف، تندیس های دریایی، برقع سازی، پارچه بافی و قلاب بافی از جمله صنایع دستی و دست ساخته های بومی جزیره قشم سرزمین آب و آفتاب است.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.