به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، محمد صدیق ارم افزود: این طرح یکپارچه و سراسری واکسیناسیون با بهره گیری از توان اکیپ های بخش دولتی دامپزشکی و به صورت کاملا رایگان در سراسر این جزیره آغاز شده و تا روز ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در اجرای این طرح در ۴۵ روستای جزیره قشم ۲ هزار راس دام سبک و ۵۰۰ راس دام سنگین تحت پوشش واکسیناسیون قرار می گیرند.
رییس اداره دامپزشکی شهرستان قشم توضیح داد: این طرح با هدف ایجاد ایمنی در دام ها و در راستای حفظ و حراست از سرمایه دامی استان هرمزگان و شهرستان مرزی قشم و به منظور رسیدن به اهداف کنترلی بیماری تب برفکی بر اساس دستورالعمل ارسالی سازمان دامپزشکی کشور انجام میگیرد.
ارم از دامداران و روستاییان درخواست کرد با توجه به هزینه بالای تامین واکسن، با اکیپ های اعزامی این اداره به منظور پوشش حداکثری واکسیناسیون همکاری لازم را به عمل آورند.
وی اضافه کرد: با توجه به ویروسی بودن بیماری تب برفکی درمان موثری برای آن وجود ندارد و پیشگیری از طریق واکسیناسیون دامها مهمترین راه جلوگیری از خسارت اقتصادی و انجام برنامههای بهداشتی و امنیت زیستی و قرنطینه ای از عوامل موثر در برنامههای کنترل این بیماری است.
رییس اداره دامپزشکی شهرستان قشم افزود: دامداران باید برای جلوگیری از شیوع بیماری تب برفکی از ورود و خروج هر نوع دام به دامداری های خود جلوگیری کرده و عملیات واکسیناسیون را نیز به موقع انجام دهند.
وی گفت: دامداران همچنین باید دام های مورد نیاز خود را تنها از دامداری های تحت کنترل دامپزشکی تهیه کرده و از خرید دام هایی که در کانون آلودگی قرار دارند، خودداری کنند.
ارم بیان کرد: کنترل بیماری بستگی به واکسیناسیون به موقع، مراقبت شدید، نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه کردن دام های مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات و گاهی معدوم کردن آنهاست.
تب برفکی یک بیماری مخصوص دام و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم این بیماری است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام های جوان از جمله خسارت های اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
واکسیناسیون تب برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام ها دارد، تب برفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دام ها به وسیله مایه کوبی جلوگیری کرد.