به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، محمد رضا ماندگاری افزود: خرید توافقی لیموترش در استان هرمزگان از ۱۲ مردادماه امسال همزمان با فصل برداشت این محصول آغاز و تا ۱۲ شهریورماه ادامه داشت اما باتوجه به درخواست باغداران، تا ۱۳ شهریورماه تمدید شد.
وی با اشاره به رشد سه تا چهار برابری خرید توافقی لیموترش در هرمزگان نسبت به پارسال اظهار کرد: به علت شرایط آب وهوایی و نبود محل ذخیره لیموترش برای خُشک کردن، دیگر امکان خرید توافقی محصول و تمدید آن در استان وجود ندارد.
معاون بازرگانی تعاون روستایی هرمزگان با بیان اینکه در این مدت روزانه ۵۰۰ تا ۸۰۰ تُن محصول در مراکز خرید توافقی لیموترش از باغداران استان خریداری میشد، تصریح کرد: حدود ۲۰۰ تن از لیموهای خریداری شده برای فرآوری به کارخانه کنستانتره جیرفت استان کرمان ارسال شد.
وی یادآورشد: همچنین همزمان با خرید توافقی لیموترش، کار خشک کردن محصول نیز در مراکز خشک کن آبنمای رودان، حاجیآباد، جغین رودان و هشتبندی میناب آغاز شد که اکنون به مرحله کیسهگیری و انتقال به انبار رسیده است و پیش بینی شده از این میزان لیموی خریداری شده یکهزار و ۷۰۰ تن لیموی خشک تولید شود.
ماندگاری همچنین ابراز کرد: بخشی از لیموهای خریداری شده نیز طبق نیاز اعلامی تعاون روستایی به استانهای تهران، اصفهان و یزد ارسال شده است.
نخستین پرداختی خرید توافقی لیموترش به باغداران تا اوایل هفته آینده
معاون بازرگانی تعاون روستایی هرمزگان گفت: مرحله نخست میزان پرداختی لیموترش به باغداران این استان در سامانه ساتراپ (سامانه جامع خرید و فروش محصولات کشاورزی) ثبت شده و آماده واریز به حساب لیموکاران است.
ماندگاری یادآورشد: نخستین پرداختی حدود ۴۸۰ میلیارد ریال است که چک لیست آن به کمیسیون خرید ارسال شده و امیدواریم تا پایان هفته جاری یا ابتدای هفته آینده به حساب باغداران واریز شود.
وی ادامه داد: محصول لیموترش در سه نوع درجه یک، درجه ۲ و درجه سه به ترتیب با قیمت ۱۰۰ هزار ریال، ۸۰ هزار ریال و ۷۰ هزار ریال باتوجه به اندازه و کیفیت لیموترش زیرنظر کمیسیون خریداری شد.
براساس اطلاعات منتشره، وسعت زمینهای کشاورزی هرمزگان ۱۶۵ هزار هکتار با تولید سالانه افزون بر۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصول باغی و زراعی و یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن محصول سبزی و صیفی خارج از فصل تاثیر بسزایی در تنظیم بازار این محصولات در فصلهای پاییز و زمستان در کشور دارد.
استان هرمزگان با داشتن پنج قطب مهم کشاورزی در طول سال و تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی خارج از فصل، داشتن ظرفیت دروازههای صادراتی، نقش راهبردی در رونق و جهش تولید برعهده دارد.
هرمزگان دارای ۱۲ هزار هکتار باغ لیموترش است.