• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
4
از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون؛

کشت نهال حرا در هرمزگان ۱۰ برابر افزایش یافت

  • کد خبر : 3276
  • ۰۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۸
کشت نهال حرا در هرمزگان ۱۰ برابر افزایش یافت
منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۲ میلیون اصله نهال حرا در شهرهای ساحلی این استان کشت شد که این میزان در مقایسه با سال‌های قبل آن بیش از ۱۰ برابر افزایش داشته است.

به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، سید محمدنور موسوی افزود: طرح تولید و کاشت نهال حرا از دهه ۷۰ در هرمزگان آغاز شده است و تاکنون برای حفاظت و توسعه جنگل های حرا با همکاری جوامع محلی بیش از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال در سواحل این استان کاشته شده است.

وی بیان کرد: پیش از این مساحت جنگل‌های حرا در هرمزگان ۱۹ هزار و ۸۵۰ هکتار بوده که با تولید نهال‌های جدید این میزان با پنج هکتار افزایش به ۲۵ هزار هکتار رسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان با اشاره به اینکه این استان بیشترین طول نوار ساحلی به میزان یکهزار و ۲۷ کیلومتر را دارد، اظهار کرد: قرار است سال آینده در قالب طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت، سه میلیون اصله نهال حرا با مشارکت جوامع محلی در شهرهای ساحلی هرمزگان تولید و کشت ‌شود که در توسعه جنگل‌های حرا، سرسبزی منطقه، اکوتوریسم و بالارفتن ظرفیت دریایی استان تاثیرگذار است.

موسوی ادامه داد: حرا از گونه‌های درختان دریایی شناور در سواحل خلیج فارس و زیستگاه مهمی برای آبزیان، بی مهرگان و پرندگان است که نقش تاثیرگذاری در حفظ اکوسیستم دریایی دارد.

وی یادآورشد: از مساحت ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتاری عرصه‌های منابع طبیعی هرمزگان، یک میلیون و ۹۲ هزار هکتار آن جنگل بوده که ۲۵ هزار هکتار آن جنگل حرا است.

استان هرمزگان با ۲۵ هزار هکتار بیشترین سطح جنگل های حرا را در کشور دارد؛ جنگل های دریایی حرا از اول خرداد به مدت یک ماه، گل های خوشه ای زرد رنگ می دهند و از آخر مردادماه نیز بذر آن برای تولید نهال از این درختان برداشت می شود که با مشارکت مردم بومی ساحل نشین بذرها انجام می شود.

جنگل های منحصر به فرد حرا، زیستگاه پرندگان، حشرات، دو کفه ای ها و محلی امن برای تخم ریزی آبزیان به ویژه میگو است به طوری که ۵۰ درصد از آبزیان خلیج فارس و دریای عمان در جنگل های حرا تخم ریزی می کنند.

جنگل‌های حرا بر روی خاک‌های لجنی ناشی از رسوب خاک‌های حاصل از فرسایش سواحل رشد می‌کند و با جزر و مد آب در دریا شناور می‌شوند و این ویژگی راز شگفتی جنگل‌های اسطوره‌ای حرا است.این گونه نهال‌ها پس از رشد تا ارتفاع ۲۰ تا ۳۰سانتی متر برای کاشت به سواحل، دهانه رودخانه و محل جزر و مد دریا منتقل می‌شود.

در استان هرمزگان افزون بر یکهزار گونه گیاهی وجود دارد که گونه های گیاهی با ارزش اکوسیستم های خشکی شامل بادام کوهی، مورخوش، دیونیزیا، ارس، انواع آکاسیا، کهور ایرانی، بنه، ارژن، کنار، جگ، داز، گازرخ، افدرا، پامچال صخره ای، زیره، بومادران، کلپوره، پونه، ژیمنوکارپوس، انار شیطان، گون، خنجک، زیتون، کیکم، سرخس شانه ای، اوستیگما، آبنوس، پرسیاوش، شاخ غزالی و کلیر است.

لینک کوتاه : https://www.avayesharjinews.ir/?p=3276

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
اخبار اداره کل بیمه سلامت هرمزگان، استاندار هرمزگان، استان هرمزگان، امام جمعه اهل سنت بندرعباس، امام جمعه بندرعباس بندرعباس بیمه سلامت، تولید آهن اسفنجی، حادثه معدن طبس، حبیب بهادری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده حسن آرمات، حمید باسره، حمید رجب پور، دکتر سلمان ضربی، دکتر علی علیزاده، ذبیح الله خدائیان رئیس کل دادگستری هرمزگان ، مجتبی قهرمانی ، شوراهای حل اختلاف ، آزادی 406 زندانی راه آهن هرمزگان، رضا رفیعی، شاعر و غزلسرا، شرکت فولاد هرمزگان، شهردار بندرعباس، شیخ یوسف جمالی، عبادی زاده عطا الله معروفخانی، عطاالله معروفخانی، فرماندار بندرعباس، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه جنوب کیش، قشم مجتمع کشتی‌سازی ایزوایکو، مخابرات منطقه هرمزگان، مدیر عامل شرکت آلومینیوم المهدی، مدیرعامل فولاد هرمزگان، مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش، مدیر عامل مجتمع ایزوایکو، مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان، مهدی دوستی مهدی دوستی، مهندس حسن هاشمی، هرمزگان هفته دفاع مقدس، پیام تسلیت،