به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، کسبه دو شهرستان بندرعباس و قشم بخصوص در محدوده بازارهای این دو شهر از گسترش فعالیت دستفروشی توسط اتباع افغانستانی گله مندند و می گویند که آنان به شکل فزاینده ای بازار دستفروشی را به تصرف خودشان در آورده اند و عملا دستگاههای مسؤول از جمله شهرداری ها نیز در این زمینه تمهیدی نمی اندیشند.
در پیاده راه حافظ در شهر بندرعباس نیز برخی از دستفروشان که زنان سرپرست خانوار هرمزگانی فعال هستند نیز می گویند که کسب و کارشان تحت تأثیر فعالیت گسترده و شبکه وار اتباع افغانستانی قرار گرفته است و برخی از مغازه داران محدوده مرکزی شهر بندرعباس نیز پشت درب مغازه خودشان را فقط به اتباع افغانی اجاره می دهند و عوامل سد معبر نیز کاری به آنها ندارند.
در منطقه ایسین بندرعباس نیز که شمار زیادی از افغانستانی ها ساکن هستند، خبری می رسد که یک خانه را ماهانه ۴ تا ۵ میلیون تومان کرایه می کنند و بصورت خانوادگی گاه تا ۵ خانوار در یک خانه زندگی می کنند و هزینه های خانوار میان آنها تقسیم می شود و لذا هر کدام در یک اتاق زندگی کرده و گذران عمر می کنند و مردان نیز روزها در بازار و یا دیگر مشاغل پیرامونی فعالیت دارند.
وجود اتباع افغانستان در بازارقشم باعث معضلات فراوانی شده است
حسین علیزاده رئیس کمیته نظارت و رسیدگی به شکایات ستاد اجرایی خدمات قشم هم در این زمینه گفت: وجود تبعه خارجه افغانستانی در بازار قشم صدای تمامی کسبه و مغازهداران درآورده چون ساماندهی شده نیستند و هیچگونه مجوزی برایشان صادر نمیشود و اینها ناچار میشوند باپول، قانون را با نام و عنوان یک ایرانی دور بزنند و پروانه کسب و کارت خوان بگیرند.
وی افزود: این اتفاقات متأسفانه باعث شده که قیمت مسکن و اجاره مسکن و اجاره مغازه بالاتر روند.
علیزاده بیان کرد: یک افغانستانی حاضر هست که یک خانه با ماهی حتی هفت میلیون تومان اجاره کند و در اینجاایرانی توسط صاحبخانه بهخاطر پرداخت کرایه کمتر بیرون میشود و دلیلش هم این است که تبعه افغانی خانوار پرجمعیت هستند و چند خانوار کنار همدیگر با سازگاری کامل میتوانند زندگی کنند و کرایههای بین خودشان تقسیم میکنند.
متاسفانه کسبه ما ناراضی هستند چون اینها برایشان مشکلساز شدهاند
وی افزود: ما تبعه بقیه کشورها مثل هند و پاکستان و چین را هم در جزیره قشم داریم اما اینقدر که تبعه افغانستانی مشکلاتی بر اقتصاد بازار دارد بقیه تبعه ها ندارند.
علیزاده ادامه داد: در بیشتر مجتمعها مغازهداران ما افغانی شدهاند و نیروی کار آنها هم افغانی هستند و از پتانسیل جوان ایرانی استفاده نمیکنند درحالیکه سرمایهگذاران چینی از تمام نیروهای ایرانی سعی میکردند که استفاده کنند.
چندین ائمه جمعه هرمزگان نیز طی ماههای اخیر در خطبه های نماز جمعه خواستار چاره اندیشی برای این معضل شده اند و از مسؤولان خواسته اند تا درباره بکارگیری گسترده اتباع افغانی در برخی مشاغل نظارت کافی داشته باشند