• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
5

برای احداث کامل زیرساخت‌های توسعه سواحل مکران به سرمایه ۹ میلیارد دلاری نیاز است

  • کد خبر : 10411
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۱
برای احداث کامل زیرساخت‌های توسعه سواحل مکران به سرمایه ۹ میلیارد دلاری نیاز است
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران با اشاره به تدوین سه برنامه ۵ ساله برای توسعه این سواحل، گفت: برای احداث کامل زیرساخت‌های توسعه سواحل مکران به سرمایه 9 میلیارد دلاری نیاز است.

به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، توسعه سواحل مکران با تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی چند سالی است که در اولویت برنامه‌های کلان توسعه‌ای کشور قرار گرفته است و نقش اقتصاد دریامحور در این منطقه بیش از پیش مورد توجه است.

وزارت راه و شهرسازی در حال مطالعات و توسعه بنادر و جاده‌های این منطقه است و اولویت های سرمایه‌گذاری در این مناطق از سوی دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران تعیین شده است.

از زمان استقرار نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه جاسک، کنارک و چابهار، امنیت عمومی این منطقه نیز تقویت بیشتری شده و اکنون این مناطق مهیای سرمایه گذاری های کلان ملی هستند.

تدیون سه برنامه ۵ ساله توسعه برای سواحل مکران

به  گفته گلوردی معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران، ۳ برنامه ۵ ساله برای توسعه سواحل مکران در نظر گرفته شده است که در برنامه ۵ ساله اول موارد مختلف از جمله راه‌اندازی ۳ فرودگاه در سواحل مکران و ساخت خودروی برقی گنجانده‌ شده است.

ایجاد زیرساخت‌های سواحل مکران که از چابهار تا میناب وسعت دارد به ۹ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد که بخشی از این بودجه را شاید بتوان از طریق بخش خصوصی و بخشی را از طریق دولت تامین کرد، اما مجموع هزینه بارگذاری صنایع مختلف در برنامه ۵ ساله اول توسعه مکران حدود ۸۰ میلیارد دلار است که برنامه ما بارگذاری این صنایع در منطقه توسط بخش خصوصی است. ضمن اینکه برنامه ما در منطقه سواحل مکران با نگاه صادرات محور طراحی شده و هدف ما این است که بخش خصوصی در این منطقه محصولی را تولید کند که صادرات داشته باشد.

تشکیل ۵ شهرک صنعتی در سواحل مکران

گلوردی عنوان داشت: به همین جهت در برنامه پنج ساله اول ما تشکیل ۵ شهرک صنعتی در دستور کار قرار دارد که شهرک‌های صنعتی ما متفاوت با شهرک های صنعتی موجود است. بطوریکه در یک از شهرکهای صنعتی مورد نظر ۴ صنعت بزرگ بارگذاری شده است که نزدیک به ۳ هزار هکتار است که هزار هکتار از آن را یک پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای تشکیل می دهد که اکنون نیز ساخت حدود ۴۰ درصد آن پیشرفت داشته است.

برنامه ریزی تولید انرژی در منطقه

همچنین برای تولید ۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق خورشیدی برنامه ریزی کرده ایم که برای تولید هزار مگاوات از آن یک سرمایه‌گذار اعلام آمادگی کرده است و در حال مذاکره با آن هستیم.

انرژی خورشیدی

گلوردی گفت: در حال حاضر ۲ مجموعه در منطقه سواحل مکران در حال ایجاد نیروگاه برق حرارتی هستند و یک مجموعه نیز در حال ساخت نیروگاه برق خورشیدی است لذا با صنایع مختلف جلساتی برگزار کرده ایم تا در صورت نیاز برقشان را از این نیروگاه با قیمت جهانی خریداری کنند و آنها نیز با قیمت جهانی محصول صادرکنند.

بارگزاری پتروپالایشگاه در سواحل مکران

مهدی دوستی استاندار هرمزگان نیز در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: یکی از بهترین مناطق برای استقرار پتروپالایشگاه در سواحل مکران، منطقه جاسک است که هم بارانداز صادرات محصولات نفتی و نفت خام در آن وجود دارد و هم مطالعات مرتبط با یک منطقه بزرگ نفتی و پالایشی صورت گرفته است و دولت نیز مصمم به ایجاد یک پتروپالایشگاه در این منطقه است که روزانه دست کم ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه نفت را بتوان در این منطقه پالایش کرد.

وی اضافه کرد: قطب های علمی هرمزگان نیز همسو با این توسعه در حال جهت گیری هستند و حتی آموزش و پرورش هرمزگان نیز در این زمینه جهت دهی شده تا بتواند رشته های فنی و حرفه ای لازم برای توسعه آینده هرمزگان را راه اندازی و در آن ها دانش آموز جذب و تربیت کند که بتوان حداکثر بهره وری در حوزه نیروی انسانی را از این حوزه داشت.

ایجاد یک بندرگاه ویژه در سواحل مکران

اکنون بزرگ ترین بندر تجاری کشورمان، بندر شهید رجایی با ظرفیتی حدود ۶ میلیون تی ای یو کانتینر در سال است که کشورمان مصمم به ایجاد بندرگاهی در شرق هرمزگان و در محدوده منطقه سیریک به بزرگی بندر شهید رجایی و حتی فراتر از آن است که ضرورت دارد تا همسو با ایجاد این بندرگاه، راه آهن نیز به این بندرگاه متصل و جاده های شرقی هرمزگان نیز بهبود یابد تا بتوان سالانه تا ۲۰ میلیون تن و در افق نهایی تا سالانه ۱۰۰ میلیون بار از طریق آن تخلیه و بارگیری و ترانزیت کرد.

 از آن جا که بخش اعظمی از سواحل مکران در استان هرمزگان واقع شده، ضرورت دارد تا دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران نگاه دقیق تر و متمایزتری به شهرهای ساحلی شرقی هرمزگان که در محدوده سواحل مکران واقع شده اند داشته و در عین حال برای تربیت نیروی انسانی لازم برای افق توسعه این منطقه همت گمارد.

علاوه بر این ضرورت دارد تا در حوزه مدیریت بر این سواحل نیز از پراکندگی خودداری و تکلیف نقش و نسبت استانداری‌های دو استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان با دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران به خوبی روشن شود.

لینک کوتاه : https://www.avayesharjinews.ir/?p=10411

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
اخبار اداره کل بیمه سلامت هرمزگان، استاندار هرمزگان، استان هرمزگان، امام جمعه اهل سنت بندرعباس، امام جمعه بندرعباس بندرعباس بیمه سلامت، تولید آهن اسفنجی، حادثه معدن طبس، حبیب بهادری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده حسن آرمات، حمید باسره، حمید رجب پور، دکتر سلمان ضربی، دکتر علی علیزاده، ذبیح الله خدائیان رئیس کل دادگستری هرمزگان ، مجتبی قهرمانی ، شوراهای حل اختلاف ، آزادی 406 زندانی راه آهن هرمزگان، رضا رفیعی، شاعر و غزلسرا، شرکت فولاد هرمزگان، شهردار بندرعباس، شیخ یوسف جمالی، عبادی زاده عطا الله معروفخانی، عطاالله معروفخانی، فرماندار بندرعباس، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه جنوب کیش، قشم مجتمع کشتی‌سازی ایزوایکو، مخابرات منطقه هرمزگان، مدیر عامل شرکت آلومینیوم المهدی، مدیرعامل فولاد هرمزگان، مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش، مدیر عامل مجتمع ایزوایکو، مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان، مهدی دوستی مهدی دوستی، مهندس حسن هاشمی، هرمزگان هفته دفاع مقدس، پیام تسلیت،