به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، جمشید عیدانی در نشستی خبری از انسداد ۷۳۲ حلقه چاه غیرمجاز از سال ۱۳۸۵تا کنون در استان خبر داد و گفت ۸ حلقه چاه غیر مجاز در سال جاری در این استان مسدود شده است و همچنین اعلام کرد: با وجود ۱۹ هزار حلقه چاه در هرمزگان، حدود ۳۵۰۰ حلقه از آنها فاقد مجوز بهرهبرداری هستند. وی با بیان اینکه امکان صدور مجوز برای تنها ۱۵۴۰ حلقه از این چاهها وجود دارد، بر لزوم برخورد جدی با حفاریهای غیرمجاز و مسدود کردن چاههای فاقد مجوز تأکید کرد. عیدانی ضمن قدردانی از همکاری دستگاه قضایی، اعلام کرد که تاکنون تعداد قابل توجهی از چاههای غیرمجاز مسدود شده است
وی با بیان اینکه از مجموع چاه های استان هرمزگان، نزدیک به ۱۰ هزار حلقه دارای کنتور است، افزود: پارسال ۷۴۴ حلقه چاه و امسال ۱۸۸ حلقه دارای کنتور شدند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان هرمزگان در ادامه، متوسط بارندگی استان را ۵/۱۸۴ اعلام کرد و گفت: میزان بارش سال گذشته در این استان رقم قابل توجهی بوده اما عمده بارندگی ها در سطح جزایر و مناطق فاقد سد رخ داد و به همین خاطر موجودی حجم سدهای استان به جز سد جگین زیر ۱۵ درصد و غیر قابل بهره برداری است.
وی با اذعان به اینکه پیش بینی های هواشناسی برای بارندگی های سال جاری نیز چندان امیدوارکننده نیست، تصریح کرد: به دلیل تداوم خشکسالی ها و محدودیت منابع آب زیرزمینی، برداشت آب از طریق حفر چاه در برخی مناطق استان ممنوع است.
عیدانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اختصاص ۳۴۲ میلیارد تومانی به پروژه های آبرسانی استان در سال گذشته، عنوان کرد: با این میزان اعتبار پروژه هایی که بین ۱۳ تا ۱۵ سال پیش کلنگ زنی شده بود مورد بهره برداری قرار گرفتند.
وی افزود: ۱۸۸ میلیارد تومان نیز در سال ۱۴۰۳ برای پروژه های آبرسانی استان هرمزگان اختصاص داده شده است.
اقدامی موثر برای مقابله با برداشت بیرویه آب
نبرد با خشکسالی ۷۳۲ حلقه چاه غیر مجاز در هرمزگان مسدود شد
در یک اقدام بیسابقه برای مقابله با بحران آب در هرمزگان، ۷۳۲ حلقه چاه غیرمجاز از سال ۱۳۸۵ تاکنون مسدود شده است. این در حالی است که در سال جاری نیز هشت حلقه چاه غیرمجاز دیگر در این استان به فهرست چاههای مسدود شده اضافه شده است.
عیدانی، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان: با تاکید بر اهمیت این اقدام، گفت: "مسدود شدن این تعداد چاه گامی بزرگ در راستای حفظ منابع آبی استان و جلوگیری از برداشت بیرویه آب است. این اقدام نشان میدهد که مبارزه با سودجویان آب با جدیت ادامه دارد.
گفتنی است، حفر چاههای غیرمجاز یکی از مهمترین عوامل تشدید بحران آب در استان هرمزگان بوده است. با مسدود شدن این چاهها، امید میرود که سطح آبهای زیرزمینی استان بهبود یابد و به این ترتیب، کشاورزی و صنعت استان نیز از این وضعیت منتفع شوند
لینک کوتاه : https://www.avayesharjinews.ir/?p=14527
- ارسال توسط : آوای شرجی
- 18 بازدید
- بدون دیدگاه