به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز،، مریم نوری بالانجی اظهار داشت: توسعه همکاری ها در حوزه علوم آبزی پروری نوین همچون پرورش ماهی در قفس، تکثیر و پرورش ماهی و میگو، تولید خوراک آبزیان و تکمیل زنجیره ارزش افزوده در حوزه محصولات شیلاتی از موضوعاتی بود که در جلسه با عبداللطیف بن محمد بن خمیس البلوشی، مدیرکل کشاورزی و شیلات استان مسندم عمان مطرح شد و و در رابطه با آن به توافقاتی دست پیدا کرده ایم.
وی توضیح داد: در این جلسات همچنین مقرر شد تا زمینه برای انتقال تجربیات و فناوری های نوین منطقه آزاد قشم در حوزه شیلات با هدف توسعه فعالیت های آبزی پروری در استان مسندم عمان فراهم شود و در آینده نزدیک تفاهم نامه ای میان دو طرف به امضا برسد.
در پی سفر هیات اقتصادی استان مسندم عمان به منطقه آزاد قشم، ضمن معرفی ظرفیت های اقتصادی و گردشگری این جزیره، بر توسعه روابط و همکاری های میان دو منطقه در حوزه های اقتصادی و گردشگری تاکید شد.
ابراهیم بن سعید ابوسعیدی، وزیر مشاور و استاندار مسندم و ابراهیم بن احمد المعینی، سفیر عمان در ایران و هیات اقتصادی استان مسندم عمان در ادامه برنامه های سفر به منطقه آزاد قشم، از بخش های اقتصادی و گردشگری سرزمین عجایب هفتگانه خلیج فارس بازدید و همچنین بررسی ظرفیت های سرمایه گذاری در این جزیره را در دستور کار قرار دادند.
هیات عمانی در این بازدیدها با حضور در موزه ژئوپارک جهانی قشم از آن دیدن و با بخشی از ظرفیت های طبیعی گردشگری و نمونه های جانوری موجود در این جزیره آشنا شدند.
این هیات اقتصادی کشور عمان در ادامه از ظرفیت های موجود در بندر بهمن قشم بازدید کرده و در جریان برنامه های آتی و گام های آینده توسعه این بندر قرار گرفتند. در ادامه این هیات تجاری و اقتصادی، از برج پرنده نگری و محدوده ذخیره گاه زیست کره حرا در روستای گورزین بازدید و با این جاذبه گردشگری جزیره قشم آشنا شدند.
بازدید از مناطق گردشگری و اقتصادی جزیره قشم و آشنایی با امکانات و توانمندی های اقتصادی منطقه و ظرفیت های خاص موجود می تواند زمینه را برای سرمایه گذاری در این منطقه فراهم کند.
دیدار با رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، بازدید از دومین نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری مناطق آزاد در حوزه های نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی های تجدید پذیر و بازدید از ظرفیت های اقتصادی و گردشگری جزیره قشم بخش دیگری از برنامه های سفر هیات اقتصادی عمان به جزیره قشم نگین خلیج فارس بود.
جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.