به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، سید رضا امیرزاده با بیان اینکه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن از محصولات تولیدی کشاورزی هرمزگان به بخش زراعی اختصاص دارد که در برنامه سال جدید باتوجه به افزایش عملکرد در واحد سطح باید بتوانیم به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن تولید برسانیم.
وی بیان کرد: استان هرمزگان دارای ۳۱ نوع محصول زراعی در ۷۸ هزار هکتار است که حدود ۴۸ هزار هکتار آن به سبزی و صیفی و ۳۰ هکتار نیز به کشتهای صنعتی، غلات، علوفه و کلزا اختصاص دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه باتوجه به شرایط آبی و هوایی استان، تقریبا در هر ۱۲ ماه سال کشت و زرع در این منطقه جنوبی انجام میشود، اظهار کرد: الگوی کشت یکی از برنامه های مهم زراعی در استان است که باید براساس ابلاغ وزراتخانه و تعریفی که در استان شده، این الگوی کشت را اجرا میکنیم تا هم بتوانیم برنامه تولید کشوری را داشته باشیم و هم کشاورازن ما از لحاظ اقتصادی، تولید داشته باشند و امنیت غذایی کشور را تامین کنیم.
امیرزاده یادآور شد: مساله بعدی در بخش زراعی افزایش عملکرد در واحد سطح است که باید با روش بهزراعی و آموزش هایی که از سوی عوامل پشتبیانی و کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی از طریق مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی با کمک نظام مهندسی انجام میشود عملکردهایمان را در واحد سطح بالا برده و این مسیر به زراعی، خدمات کاشت، داشت و برداشت در اختیار کشاورزان قرار دهیم.
وی ادامه داد: باتوجه به این ۲ موضوع الگوی کشت و بهزرعی، صرفه جویی در مصرف آب در استان هرمزگان نیز برای ما ملاکی بسیار مهمی است که بیشتر کشت در استان بهویژه در کشت های سبزی و صیفی ما به صورت نشایی است که ۲ تا سه برابر آبیاری، کمتر آب مصرف می شود و همچنین با آبیاری تحت فشاری که در استان افزون بر ۹۰ درصد محصولات مان به صورت تحت فشار است، صرفه جویی ویژه ای در مصرف آب داریم.
وی اضافه کرد: بیشتر محصولات بهویژه سیزی و صیفی که حدود ۴۸ هزار هکتار در سطح استان هرمزگان را دربرمی گیرد، به صورت نشایی بوده و در برآورد انجام شده، افزون بر ۲۵ میلیون مترمکعب باتوجه به ۲ تا سه آبیاری کمتر در کشت پاییزه انجام میشود، می تواند صرفه جویی در مصرف آب داشته باشد.