به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، مهیا نمودن فضاهای آموزشی مناسب و ایمن از وظایف حاکمیت و ضرورتهای هر جامعه است تا دانش آموزان که آینده سازان کشور به شمار میروند، بتوانند با خیالی آسوده و فراغ بالا علم و دانش بیاموزند.
دبستان علامه حلی روستای تیدر که قریب به ۳۳ سال قدمت دارد و مصالح بکار رفته در آن سنگ و سیمان است هر لحظه امکان دارد که سقفش بر سر دانش آموزان و معلمان آوار شده و فاجعه بیافریند. والدین دانش آموزان این دبستان بارها به دهیاری و اعضای شورای اسلامی روستا مراجعه و بابت تحصیل فرزندانشان زیر سقف لرزان این مدرسه گلایه کردهاند.
مدرسه تیدر غیراستاندارد است
دهیاری و شورای اسلامی روستای تیدر نیز بارها پیرامون بررسی وضعیت مدرسه تخریبی و فرسوده و ناایمن علامه حلی با اداره آموزش و پرورش شهرستان بشاگرد، دفتر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان هرمزگان نامه نگاری و مکاتبه کردهاند که تاکنون اثربخش نبوده است.
زهرا خوبیارپور، دهیار روستای تیدر به خبرنگار مهر گفت: ساختمان دبستان علامه حلی این روستا که قدمتی بیش از سه دهه دارد تخریبی و غیراستاندارد و سقف و دیوارهای آن را ترک برداشته است.
وی با اذعان به اینکه خطر ریزش سقف و دیوارهای این فضای آموزشی، امنیت معلمان و دانش آموزان را به مخاطره انداخته است، افزود: والدین دانش آموزان بارها به دهیاری و شورا مراجعه و نسبت به سقف لرزان این مدرسه گلایه کردهاند.
هرمزگان زلزله خیز است / مدرسه علامه تیدر در خطر ریزش
دهیار روستای تیدر بخش گوهران شهرستان بشاگرد عنوان کرد: مجموعه شورای اسلامی روستا و دهیاری بارها به مجموعه آموزش و پرورش شهرستان بشاگرد و اداره کل نوسازی مدارس استان هرمزگان رایزنی کردهاند اما متأسفانه تاکنون نتیجه بخش نبوده است.
وی با اشاره به قرار داشتن هرمزگان بر روی کمربند زلزله و سابقه وقوع زمین لرزههای شدید در بخش گوهران، تصریح کرد: بی توجهی مسئولان به زنگ خطر ساختمان فرسوده دبستان علامه حلی روستای تیدر میتوانند عواقب زیان باری را به دنبال داشته باشد.
محمود بهرامی، رئیس شورای اسلامی روستای تیدر نیز گفت: این فضای آموزشی که سال ۱۳۶۸ به همت کمیته امداد امام خمینی (ره) و همکاری مردم روستا با استفاده از سنگ و سیمان احداث شد.
وی با بیان اینکه تنها برای احداث ستونها و سقف سالن که بیش از ۱۵ سال قبل انجام شده از آجر و سیمان استفاده شده است، افزود: در حال حاضر دانش آموزان مقطع ابتدایی در فضای مربوط به متوسطه اول و دانش آموزان متوسطه اول در این مدرسه تخریبی مشغول تحصیل هستند.
رئیس شورای اسلامی روستای تیدر، تحصیل دانش آموزان در زیر سقف لرزان این فضای آموزشی را بسیار خطرناک دانست و افزود: با توجه به فقدان فضا برای تحصیل دانش آموزان نظیر کانکس، مدیریت و معلمان مدارس از روی اجبار تصمیم به برگزاری کلاسهای درس در این فضا گرفتهاند.
وی تصریح کرد: درس خواندن در شرایط نامناسب و غیراستاندارد دبستان علامه حلی، بروز مشکلاتی همچون افت تحصیلی، افسردگی و به تبع آن ترک تحصیل را بهدنبال دارد.
علی زارعی، ولی دانش آموز عادل زارعی نیز از متولیان امر نسبت به بی توجهی به درخواستهای شورا و دهیار روستا مبنی بر اهتمام جدی به احداث سازه مناسب و مقاوم برای دانش آموزان روستا گلایه کرد و گفت: سقف کلاسهای این دبستان در حال فروریختن است.
محمد خوبیاری، ولی دانش آموز امیر حسین خوبیاری هم گفت: با توجه به مصالح به کار رفته در ساخت دبستان علامه حلی روستای تیدر و گذر ۳۳ ساله قدمت آن و ترکهایی که سقف و دیوارهای آن برداشته، هر لحظه امکان ریزش آن و دفن شدن فرزندانمان وجود دارد.
عدالت آموزشی، قصه جدیدی نیست و بارها از زبان مسئولان مربوطه شنیدهایم. اما در برخی از نقاط استان زرخیز هرمزگان این موضوع با واقعیت بسیار فاصله دارد و از این رو پیشنهاد میشود که عملیات تخریب دبستان غیراستاندارد علامه حلی روستای تیدر و احداث فضای آموزشی استاندارد و مقاوم باید هرچه سریعتر و به صورت جهادی و پیش از آنکه فاجعهای رخ بدهد، آغاز شود.
گفتنی است؛ روستای تیدر بخش گوهران با ۸۶ خانوار و ۳۱۰ نفر جمعیت در ۳۹ کیلومتری سردشت مرکز شهرستان بشاگرد قرار دارد.