به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، الهام اسدپور اظهار کرد: در راستای تامین امنیت غذایی و دستیابی به بازارهای منطقه، در سال جاری، اقدامات متعددی از سوی مدیریت حفظ نباتات بمنظور اخذ استانداردهای بینالمللی تولید و صادرات محصولات کشاورزی اعم از باقیمانده سموم، فرایند های قرنطینه گیاهی، بسته بندی، انبارداری و… توسط بهرهبرداران بخش کشاورزی بویژه گلخانه داران استان هرمزگان صورت پذیرفته است.
وی افزود: با تغییر رویکرد بین المللی صادرات محصولات کشاورزی با منشا گیاهی از محصول محور به بستر محور و ایجاد بستر فناوری چون سامانه سماک و سانکا، امکان ثبت اطلاعات واحدهای تولیدی و به تبع آن نظارت و پایش مستمر، فراهم شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان تصریح کرد: برگزاری ۷ جلسه توجیهی با حضور گلخانه داران، بخش های دولتی مرتبط و معاونت غذا و دارو استان و دوره های آموزشی قوانین و مقررات صادرات محصولات کشاورزی بخشی از اقدامات مهم در این مدت بوده که در نتیجه آن شاهد ثبتنام بیش از ۱۰۰ گلخانه دار در سامانه سماک بودهایم.
اسدپور اضافه کرد: با توجه به اجرایی شدن دستورالعمل نظارت و ارتقا سلامت محصولات کشاورزی با منشا گیاهی در قالب سامانه سماک از شهریور سال آینده اقدامات مختلفی اعم از برگزاری همایش امنیت و دیپلماسی غذایی، دعوت از شرکتهای دانش بنیان فعال در این بخش و دوره های فنی برای کارشناسان مسئول گلخانه نیز در دستور کار خواهد بود.
وی در پایان گفت: از ابتدای برداشت محصولات گلخانهای استان هرمزگان از آبانماه سال جاری تاکنون بیش از۳ هزار و ۸۵۰ تن انواع محصولات شامل بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل و شوید با کسب استانداردهای لازم و طی فرایند قرنطینه گیاهی به کشورهای حوزه اقتصادی اوراسیا صادر شده که ثمره اقدامات اجرایی امنیت و دیپلماسی غذایی است.