به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، محمد قویدل مدیرکل آموزش و پرورش استان هرمزگان در حاشیه مراسم انعقاد تفاهمنامه راهاندازی ۱۵ هنرستان و رشتهی جدید در سطح استان، در گفتوگو با خبرنگاران در بندرعباس اظهار داشت: یکی از تاکیداتی که رهبر معظم انقلاب اسلامی، همواره مطرح میکنند بحث مهارتی کردن آموزش و رفتن به سمت و سوی احداث هنرستانهای تخصصی و مهارتمحور است.
وی افزود: این موضوع در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و همچنین برنامه ششم توسعه نیز مورد تاکید قرار دارد و با توجه به اهمیت موضوع قطعا در برنامه هفتم توسعه نیز جایگاهی ویژه خواهد داشت.
قویدل عنوانکرد: با حمایتهای استاندار هرمزگان، گامهای بزرگی در راستای توسعه آموزشهای مهارتی برداشته شد و فرآیند احداث هنرستانهای جوارکارگاهی در استان آغاز خواهد شد.
وی افزود: برنامه ششم توسعه برای توسعه هنرستانها، سهمی ۵۰ درصدی را تکلیف کرده است که طی یک سال و نیم اخیر با تلاشهایی که در هرمزگان انجام شد توانستیم ۱۲ هنرستان تخصصی را راهاندازی و توسعه دهیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان هرمزگان، تاکیدکرد: با اقدامات انجام شده در حوزه احداث هنرستانهای جدید موفق شدیم به سهم نزدیک ۴۰ درصدی برنامه دست پیدا کنیم و جایگاه سوم در این موضوع را کسب کنیم.
قویدل ادامه داد: برنامهی ما برای توسعه هنرستانها در سالجاری راهاندازی ۱۲ هنرستان جدید بود اما با پیگیریهای انجام شده توانستیم زمینه راهاندازی ۱۵ هنرستان را فراهم کنیم اما تلاش خواهیم کرد بیش از ۱۵ هنرستان را راهاندازی کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان هرمزگان، خطاب به معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: خواهش داریم با توجه به سهمی که استان هرمزگان در توسعه هنرستانهای تخصصی و آموزشهای مهارتی دارد، در تخصیص اعتبارات ۲ درصد گاز برای تجهیز هنرستانها سهم بیشتری نسبت به گذشته دیده شود چرا که آموزش مهارتی بسیار پرهزینهتر از آموزشهای نظری است.
قویدل گفت: از ۱۵ هنرستان که امروز در تفاهمنامه بود بخشی در بندرعباس و بخش دیگری در شهرستانهای میناب، جاسک، بندرلنگه، بستک، حاجیآباد و جناح بود، این هنرستانها قرار است در قالب رشتههای هنرهای زیبا (دخترانه)، هنرهای زیبا (پسرانه) معدن، میراث فرهنگی، آتش نشانی، کشاورزی، جوار کشتی سازی، شیلات و تربیت بدنی دایر شوند.
وی ادامه داد: دانشآموزان علاقمند میتوانند برای اطلاع از نحوه جذب در این هنرستانها به ادارات آموزش و پرورش مراجعه کنند، معمولا برخی رشتهها نیاز به برخی الزمات و شرایط به ویژه شروط جسمانی دارد که بعد از تایید دانش آموزان جذب میشوند.
قویدل با اعلام اینکه هم اکنون بالغ بر ۴۶ درصد جمعیت دانش آموزی پایه دوم متوسطه در قالب هنرستانها هستند گفت: به لحاظ عددی در حال حاضر بیش از ۲۰ هزار هنرجو در هنرستانهای استان مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: در این دبیرستانهای جوار ۷۰۰ نفر جذب خواهند شد و قرار است در مدت سه سال این تعداد به ۲۱۰۰ نفر برسد که میتواند کمک شایانی به فضای اشتغال استان خواهد کرد.